Počasí dnes31 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Malí vítězové Race to Wimbledon se podívali na slavný turnaj. Sledovali zápasy svých idolů

Letošní 2. ročník tenisového projektu na podporu návratu mladých tenistů na turnaje a klubové soutěže, pod názvem Race to Wimbledon 2024 by BERGO, skončil v průběhu nejslavnějšího a nejsledovanějšího podniku ITF. 8. května byli v rámci slavnostního zakončení v areálu Lob S.A. Bohnice, za přítomnosti wimbledonského vítěze Jana Kodeše, špičkového tenisového profesionála své doby Bohdana Ulihracha, předsedy PTS Pavla Saice a zástupců všech sponzorů vylosováni tři šťastlivci. Ti získali vstupenky, ubytování a letenku na 137. ročník Wimbledonu pro sebe a jednoho z rodičů, ve dnech 29. června až 3. července.

Štětí se tentokrát usmálo na Tomáše Kašpárka z TK Benátky nad Jizerou v kategorii mladšího žactva, Báru Horehleďovou z TJ Sokol Uherský Brod v kategorii staršího žactva a dorostenku Agátu Bendovou z TK Ústí nad Labem. Mezi vylosovanými výherci se objevila také Karina Ihnaťuková z SK Aritma Praha, která získala snad nejsledovanější cenu, a to iPhone 15, který byl určen pro hráče jednoho z deseti nejaktivnějších klubů. V klubové rovině v této soutěži a tím i částku 30 tisíc korun získala Sparta Praha. Vedoucí projektu Jiří Knížek trochu škodolibě poznamenal, že je nakonec rád, že z dosavadních osm losovaných výherců během dvou ročníků, nebyl nikdo z domácího LOBu. „Aspoň se ukázalo, že o výhercích není rozhodnuto již předem, jak občas slýchávám od těch, kteří se projektu ani nezúčastnili,“ řekl Knížek.

Drbna je mediálním partnerem unikátního projektu Race to Wimbledon.

Součástí slavnostního vyhlášení bylo předání hodnotných cen a šeků vítězům a dalším oceněným všech šesti kategorií v celkové hodnotě 300 tisíc korun. Mezi dorostenci ve VoZP Tour zvítězil Jonáš Rychnavský ze Sokola TK Kaplice, Novum Tour dorostenek ovládla Kateřina Ondráčková z domácího LOB S.A. Bohnice, Lukáš Žďárský vybojoval prvenství v Yonex Tour starších žáků stejně jako Radka Hadrabová z Tenis Dobříš v Precol Tour starších žákyň. V nejmladších kategoriích mladšího žactva pojmenované GC Systems Tour vítězství brali Lukáš Koláček z Tenis Akademie Bálek a nejlepší z dívek zde byla Tereza Šebístková z LTC Humpolec v Bonduelle Tour.

Mladí tenisté si odnesli trofeje v seriálu Race to Wimbledon 24. Tři se podívají i na slavný turnaj

Slavnostním vyhlášením vítězů byl zakončen projekt Race to Wimbledon 24 určený mladým tenistům. Prvních pět v každé kategorii si rozdělilo padesát tisíc korun. K tomu ještě každý, kdo odehrál aspoň jednu dvouhru a čtyřhru na turnaji, dostal šanci...

Při samotné návštěvě tenisového svatostánku ve Wimbledonu měli účastníci zájezdu možnost zhlédnout nepodařené vystoupení Markéty Vondroušové na centrálním dvorci při obhajobě loňského titulu, stejně jako málokdy vídané otočky v zápasech Brendy Fruhvirtové a Tomáše Macháče. Sledovali také mače Marušky Bouzkové, Kateřiny Siniakové, Vítka Kopřivy, Báry Krejčíkové, obou Karolín Muchové a Plíškové a Jakuba Menšíka. Jen škoda, že společné focení po tréninku Tomáše Macháče s Vítkem Kopřivou na dvorci 10 zhatil neočekávaný liják. Mladí tenisté i jejich rodiče zblízka hltali také umění komety letošního turnaje Lulu Sun či Tommyho Paula a spousty dalších profesionálu dle vlastního výběru. 

Úspěšný průběh letošního Race to Wimbledon 2024 by BERGO závisel také na zajištění vstupenek, které pomohli získat Jan Kodeš, manželé Fruhvirtovi, Daniel Vacek z týmu Tomáše Macháče, Jan Hernych z ekipy Markéty Vondroušové či pánové Lubas a Kubík z firmy Yonex. Těm všem patří veliké poděkování stejně jako všem hráčům a jejich rodičům a trenérům, kteří se letošního RtW24 zúčastnili. Osobní poděkování patří sponzorům jednotlivých okruhů včetně firmy DNS, díky jejichž podpoře se mohl podnik uskutečnit. 

Pro příští již 3. ročník připravují organizátoři další rozšíření, jak z pohledu počtu turnajů tak i organizátorů, kteří by měli být i mimopražští.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jiří Knížek

Štítky tenis, Race to Wimbledon, Bohnice, děti, soutěž, turnaj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malí vítězové Race to Wimbledon se podívali na slavný turnaj. Sledovali zápasy svých idolů  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.