Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Mladí tenisté si odnesli trofeje v seriálu Race to Wimbledon 24. Tři se podívají i na slavný turnaj

Slavnostním vyhlášením vítězů byl zakončen projekt Race to Wimbledon 24 určený mladým tenistům. Prvních pět v každé kategorii si rozdělilo padesát tisíc korun. K tomu ještě každý, kdo odehrál aspoň jednu dvouhru a čtyřhru na turnaji, dostal šanci vyhrát výlet na slavný Wimbledon.

Zájem o soutěž byl podle organizátora Jiřího Knížka, zakladatele tenisového klubu Lob S.S. Bohnice, velký. „Podle vyhodnocování soutěže za celou uplynulou sezonu jsem měli oproti roku 2022 nárůst až o 22 procent hráčů, kteří se zúčastnili přímo projektu Race to Wimbledon,“ řekl Knížek na slavnostním vyhlášení v areálu bohnického klubu. V každé kategorii se účastnili desítky hráčů.

Projekt založil, aby na turnaje přilákal víc dětí. „Řekli jsme si, že bychom mohli začít ohodnocovat nejen ty zarputilé výherce, ale i hráče, kteří jezdí třikrát, čtyřikrát za sezonu,“ popsal Knížek nápad při vyhlášení historicky prvního seriálu v roce 2022.

Drbna je mediálním partnerem unikátního projektu Race to Wimbledon.

Pro tento ročník připravili celkem 48 turnajů, po osmi v šesti kategoriích. Mezi dívkami do dvanácti let zvítězila Tereza Šebístková z LTC Humpolec, druhá byla domácí Natálie Neubergová a třetí Michaela Brandtová z Lokomotivy Plzeň.

Celkovým vítězem mezi chlapci do 12 let se stal Lukáš Koláček z Tenis Akademie Bálek. Druhý byl William Bervid z 1. ČLTK Praha, třetí Dan Babovák z LTC Houšťka.

Soutěž dívek do čtrnácti let ovládla už v polovině seriálu Radka Hadrabová z LOKO Zdice, která vyhrála všechny turnaje. Druhá se umístila bohnická Ema Jámborová a třetí místo obsadila Ella Ulihrachová z TK Sparta Praha.

Trofej nejlepšího tenisty do čtrnácti let si odnesl Lukáš Žďárský z TC Chrudim. Stříbrný byl Jan Kodeš nejmladší z LTC Modřany 2005 a bronzový Vilém Stehlík z TK Ruzyně Praha.

Mezi chlapci do 18 let dominoval Jonáš Rychnavský z TK Sokol Kaplice, který třikrát vyhrál a dvakrát prohrál až ve finále. Druhé místo pak jen o jeden bod urval Jakub Vrtílka LTC Slovan Kladno před domácím Lukášem Perníčkem.

Velké drama zažila kategorie dorostenek, tedy dívek do 18 let. O celkové vítězce Kateřině Ondráčkové z domácího klubu Lob S.A. Bohnice rozhodl až finálový turnaj. Nakonec druhá Nicol Kovar prohrála ve finále a to Kateřině pomohlo. Třetí skončila domácí hráčka Isabella Dirlbeck.

Do každé kategorie sponzoři věnovali padesát tisíc korun, které si rozdělilo prvních pět nejlepších. Za účast v každém turnaji, kde mladí tenisté odehráli douhru i čtyřhru, dostali jeden žeton. Ty pak vhodí do slosování společného pro dívky i chlapce v jednotlivých kategoriích, ti co se účastnili většího počtu turnajů měli tedy větší šanci na výhru v podobě výletu s rodičem na letošní legendární Wimbledon. Štěstí nakonec měli Barbora Horehleďová z Tenis Uherský Brod, Agáta Bendová z TK Ústí nad Labem a Tomáš Kašpárek z Tenis Benátky.

Před dvěma lety plánovali i další soutěž, jejíž vítězové by navštívili turnaj Roland Garros. Z organizačního hlediska by ale práce na dvou tak velkých projektech byla příliš náročná a zůstalo tak jen u Wimbledonu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Eva Hradilová

Štítky tenis, Race to Wimbledon, turnaj, Lob S.A. Bohnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí tenisté si odnesli trofeje v seriálu Race to Wimbledon 24. Tři se podívají i na slavný turnaj  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.