Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hokejisté Sparty přetlačili v prodloužení třinecké Oceláře a zvítězili potřetí v řadě

Hokejisté Sparty porazili v utkání 15. extraligového kola Třinec 3:2 v prodloužení. Pražané zvítězili potřetí za sebou. Oceláři přes porážku posedmé za sebou bodovali, z toho pětkrát vyhráli. Už po 52 sekundách poslal úřadující šampiony do vedení Andrej Nestrašil, ale Josh Kestner v přesilovce a obránce Michal Moravčík skóre ještě do první přestávky otočili. V 57. minutě vyrovnal Marko Daňo, o výhře domácích rozhodl v čase 61:32 Kestner.

Slezané měli výborný vstup do zápasu. Po pěkné souhře zakončoval do odkryté branky z kruhu Nestrašil, gólman Kovář neměl moc šancí se proti jeho pokusu přesunout a hosté slavili první trefu. Pražané se snažili o rychlou odpověď, ale ztroskotávali na pozorném Kacetlovi, který vykryl nebezpečné pokusy Krejčíka, Kousala i Kestnera.

Ve 12. minutě se však Spartě otevřela možnost hrát dlouhých 92 sekund pět na tři, když na trestnou lavici usedli krátce po sobě Adámek a Polášek. Domácím stačilo 42 sekund a Kestner z dorážky vyrovnal. Sparta pak sice nevyužila zbytek klasické přesilovky a ani další početní výhodu, ale pak prostřelil Kacetla Moravčík.

Ve druhém dějství šancí výrazně ubylo. Kacetl si těžší zákroky připisoval prakticky jen v přesilovkách. Sparťané hráli dvě v krátkém sledu, ale Sobotka, Mozík a ani Chlapík stavem nepohnuli. Těsně před přestávkou pak nebyli hosté daleko od vyrovnání po zakončení Poláška, který se po letech ve Spartě představil v metropoli poprvé v dresu nového zaměstnavatele, jeho pokus však vykryl Kovář betonem.

Oboustranně opatrně vedená bitva, v níž se soupeři soustředili především na dobře fungující defenzivu, pokračovala i ve třetí třetině. Na začátku 46. minuty měli Oceláři porci štěstí, když kotouč po Krejčíkově nahození a Kacetlově zásahu vyplaval těsně vedle jeho levé tyčky. V 54. minutě nevyšlo zakončení při dorážce ideálně Pánikovi a Kovář tak mohl zasáhnout.

Pojistku pro domácí měl na holi Sobotka, když zakončoval po pěkné Chlapíkově zpětné přihrávce, Kacetl byl ale proti. V 57. minutě to mohlo domácí mrzet, když po pokusu Daňa vyrazil Kovář puk do přetlačujícího se Mozíka s Nestrašilem a bylo vyrovnáno. Kovář pak zachránil Spartu při velké šanci Pánika.

V prodloužení ale ujel do sóla Kestner a druhým gólem večera vystřelil Spartě druhý bod. První vzájemný souboj skončil v Třinci stejným výsledkem, ale v nájezdech.

HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 3:2 v prodl. (2:1, 0:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Kestner (R. Horák, Kempný), 19. Moravčík (D. Vitouch, R. Horák), 62. Kestner (J. Lajunen, Moravčík) - 1. A. Nestrašil (Kundrátek, L. Hudáček), 57. Daňo (L. Hudáček, A. Nestrašil). Rozhodčí: Jeřábek, Kika - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. Diváci: 11.023.

Sparta: Jakub Kovář - Mikliš, Kempný, Moravčík, Krejčík, Mozík, Němeček, Irving - Řepík, Sobotka, Chlapík - P. Kousal, R. Horák, D. Vitouch - M. Forman, O. Najman, Buchtele - Kestner, J. Lajunen, Konečný. Trenér: Gross.

Třinec: Kacetl - Marinčin, Smith, Kundrátek, Polášek, Marian Adámek, J. Jeřábek, Nedomlel - M. Růžička, D. Voženílek, Pánik - Daňo, L. Hudáček, A. Nestrašil - Hrehorčák, P. Vrána, Miloš Roman - Kurovský, Čacho, Dravecký. Trenér: Moták.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky hokej, Sparta, Třinec, extraliga, 15. kolo, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ev Ik

De facto nezvítězili. Remíza, výhra v prodloužení není výhra.

Pondělí, 30. října 2023, 06:21Odpovědět

Hokejisté Sparty přetlačili v prodloužení třinecké Oceláře a zvítězili potřetí v řadě  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.