Počasí dnes23 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

VIDEO: Recidivista brutálně napadl chlapce. Chtěl mu ukrást batoh

Pražští kriminalisté ve středu ráno v Praze 4 zadrželi dvacetiletého recidivistu, který je podezřelý z brutálního loupežného přepadení. Už před několika měsíci byl dotyčný obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, ale nepoučil se a kromě majetkových prohřešků se v červnu dopustil dalšího brutálního loupežného přepadení v pražských Kobylisích.

V Kobylisích napadl dvacetiletý recidivista mladistvého chlapce a snažil se mu ukrást batoh. „To, že se poškozeného zastali kolemjdoucí, mu vůbec nevadilo a po chvíli v napadání pokračoval. Svého jednání zanechal a z místa utekl až poté, co poškozeného začal bránit jeden z cestujících v autobuse, kam se chlapec zaběhl schovat,“ popsala průběh činu policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Kriminalisté nemohli obviněného mladíka vypátrat, protože se svými společníky přespával na různých místech Prahy a nikde se nezdržoval dlouhodobě. Když policie zjistila, kde je jeho úkryt, spadla klec.

„Jelikož policisté předem věděli, že se jedná o uživatele drog, který se opakovaně dopouští násilné a majetkové trestné činnosti a bylo na místě podezření, že může být ozbrojen, použili kriminalisté poté, co neuposlechl zákonných výzev k otevření vozidla, ve kterém přebýval se svými kumpány, donucovacích prostředků. Kromě hrozeb namířenou střelnou zbraní, museli kriminalisté z pražské Palmovky použít i teleskopický obušek k rozbití okénka u vozidla. Jeho společníky pak zajistili pro neuposlechnutí výzvy úřední osoby,“ popsala Siřišťová zásah.

Policejní komisař mladíka obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež a i vzhledem k předchozí kriminální minulosti podal Obvodnímu státnímu zástupci pro Prahu 8 podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby. „Státní zástupce podnět akceptoval, podal návrh na vzetí obviněného do vazby, čemuž soud vyhověl. V případě odsouzení mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky recidivista, napadení, chlapec, Praha, Kobylisy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Recidivista brutálně napadl chlapce. Chtěl mu ukrást batoh  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.