Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Muž se vloupával do domů a sledoval spící lidi. Pozoroval i devítiletou holčičku

Pražští policisté pátrají po muži, který se v noci nebo časně ráno násilím dostával do rodinných domů a ve tmě sledoval jejich spící obyvatele. Kromě toho ještě ukradl nějakou maličkost nebo peníze. Za jeho podivné chování mu hrozí až tři roky vězení.

Při sérii vloupání do rodinných domů si policisté na kamerových záznamech všimli netradičního chování zloděje. Do příbytku se násilím dostával v noci a nad rámem, když byli jejich obyvatelé doma.

„Z kamerových záznamů je zcela evidentní, že přítomnost lidí neznámému nevadí. Ba naopak, dalo by se říci, že tyto domy přímo vyhledává. Pod rouškou tmy se v nich pak pohybuje, sleduje spící obyvatele a někdy i odcizí bagatelní věci nebo finanční hotovost,“ uvedl v prohlášení pro novináře policejní mluvčí Jan Rybanský.

„Je zaznamenán případ, kdy podezřelý dokonce seděl na posteli vedle devítileté dcery majitele domu v jejím dětském pokojíčku, zatímco ona spala a nic netušila. V dalších případech někteří z obyvatel zaznamenali pohyb podezřelého po domě i v době, kdy nespali,“ dodal Rybanský.

Muž, kterému je podle policie 55 až 60 let, se zamykal v místnostech nebo celých patrech, vše prohledával a pak odešel. V rámci hlavního města kriminalisté prověřují hned několik případů s ním spojených. Do jednoho z domů se dokonce vloupal dvakrát během jednoho roku.

Hledaný je vyšší mohutnější postavy, hladce oholený a má prošedivělé vlasy. Zřetelně kulhá na pravou nohu a není jasné, zda se jedná o cizince či Čecha. Pokud ho poznáváte, volejte linku 158.

„Případ je prověřován pro trestné činy loupež a porušování domovní svobody, za což hrozí až tříletý trest odnětí svobody,“ doplnil Rybanský.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, pátrání, vloupání, krádež, noc, dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž se vloupával do domů a sledoval spící lidi. Pozoroval i devítiletou holčičku  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.