Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vegan chtěl, aby lidé jedli více zeleniny. Na kostel v centru Prahy nasprejoval nápis "vegan"

Třicetiletý cizinec se rozhodl, že projeví svou náklonnost ke stravě nepocházející ze zvířecích produktů. Tuto náklonnost však muž vyjádřil velmi nešťastným způsobem, na zeď kostela svatého Josefa na náměstí Republiky nasprejoval nápis "vegan", který zasadil do srdíčka. Při tomto činu ho však uviděl člověk, který na něj zavolal policii.

„Pozorný oznamovatel, který jel v Praze 1 na náměstí Republiky tramvají, si všiml muže, který sprejoval na památkově chráněnou zeď kostela svatého Josefa a zavolal na linku 158. Policisté pak podle popisu sprejera našli ve stanici metra Náměstí Republiky, kde ho zadrželi,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk.

Policie u muže našla spreje a k nasprejování srdce s nápisem „vegan“ se přiznal. „Jako motiv svého jednání uvedl, že chtěl tímto způsobem propagovat veganství, aby lidé více jedli zeleninu,“ uvedl mluvčí.

Posprejováním zdi, která se nachází v památkově chráněném území, vznikla škoda necelé čtyři tisíce korun. „Celý případ byl zpracován ve zkráceném přípravném řízení a muž skončil ještě o víkendu u soudu pro Prahu 1,“ uvedl mluvčí a dodal, že muži hrozí až tříletý pobyt za mřížemi, propadnutí věci a vyhoštění z České republiky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky sprej, kriminalita, památky, kostel, Praha, nápis, Náměstí Republiky, Kostel svatého Josefa, svatý Josef, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vegan chtěl, aby lidé jedli více zeleniny. Na kostel v centru Prahy nasprejoval nápis "vegan"  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.