Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Agresivní pes pobíhal po vagonu metra a bránil svého pána

Ve středu 28. dubna po 19. hodině jela hlídka pražských strážníků řešit do stanice metra problém s opilým mužem. Ten měl u sebe psa, který pobíhal po vagonu a bránil jej. Ve chvíli, kdy šel jeden strážník do auta pro náhubek, narazil na dalšího muže, kterého hledala policie. Jelikož oba muži dělali problémy, nakonec skončili s pouty na rukou.

Strážníci jeli pomoct do stanice metra Palmovka, kde byl problém s mužem, který spal ve vagonu, a kolem něhož pobíhal pes bez košíku. Alkoholem a drogy omámeného muže se jim po nějaké době podařilo probudit a společně se psem dostat na nástupiště. Jeden ze strážníků pak odešel do auta pro náhubek.

U výstupu směrem k autobusovému nádraží si všiml mladíka, který odpovídal popisu osoby hledané policií. Po kontrole totožnosti ho vyzval, aby jej následoval a vrátil se zpět na nástupiště. Muže z vagonu, u kterého hlídka stále neznala totožnost, pak strážníci vyzvali, aby psa zajistil,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Právě této situace se snažil využít hledaný 17letý mladík a chtěl z místa utéct. Hlídka jej okamžitě zpacifikovala. Jenže jeho pokusem se pak inspiroval i muž z metra a také se snažil nenápadně zmizet. I jeho pokus ukončily donucovací prostředky.

Mladík byl posléze převezen k dalšímu opatření na služebnu státní policie. Po zjištění totožnosti byla u 41letého muže provedena dechová zkouška na alkohol s pozitivním výsledkem 1,3 promile. Záchranná služba ho pak převezla do nemocnice a jeho pes putoval do trojského útulku,“ doplnila Seifertová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Praha

Štítky krimi, Praha, strážníci, pes, Palmovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresivní pes pobíhal po vagonu metra a bránil svého pána  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.