Počasí dnes23 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Policisté pátrají po zloději „rakví“. Neznámý pachatel krade střešní boxy ze zaparkovaných aut

Od začátku roku evidují pražští kriminalisté již šest případů krádeží střešních boxů ze zaparkovaných vozidel. Pachatele se v jednom případě podařilo zachytit na kamerovém záznamu, na kterém je vidět, jak k autu přichází neznámý muž a postupně celý box odmontuje.

Pachatel box odmontoval, vzal na rameno a odnesl

Muž poté box vezme na rameno a odchází s ním neznámo kam. Při krádežích byly boxy ukradeny i s lyžařským vybavením, a proto celková škoda již přesáhla částku dvě stě tisíc korun.

Pražským kriminalistům se však dosud nepodařilo pachatele vypátrat a nelze také vyloučit, že se na krádežích podílí více osob. Ze záznamů jde dobře vidět, že muž, který box odcizil, má specifický styl chůze, což se projevuje kýváním horní polovinou těla.

Pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí za trestný čin krádeže až osmiletý pobyt za mřížemi, jelikož se tohoto jednání dopustil v době nouzového stavu,“ uvedl policejní tiskový mluvčí Richard Hrdina.

Policisté žádají veřejnost o pomoc. Pokud byste muže na videu poznali, nebo o něm měli jakékoliv informace, které by vedly k jeho dopadení, kontaktujte linku 158.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky krimi, krádež, auto, boxy, kriminalisté

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté pátrají po zloději „rakví“. Neznámý pachatel krade střešní boxy ze zaparkovaných aut  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.