Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Muž cestoval tramvají se sekerou v ruce. Cestujícím vyhrožoval zabitím

V neděli 17. ledna po 17. hodině dostala hlídka pražských strážníků oznámení, že v tramvaji číslo 16, která jede směrem na Kotlářku, je agresivní muž, který ostatním cestujícím vyhrožuje, že jim „usekne hlavy“. Nejbližší autohlídka ihned vyjela oznámení prověřit a ve stanici Kotlářka skutečně spatřila muže, který odpovídal popisu a se sekerou v ruce přecházel přes koleje.

Muž byl zřejmě pod vlivem alkoholu

Když podezřelý muž hlídku spatřil, zastavil se, sekeru položil na chodník a zvedl ruce nad hlavu. Nebyl schopen strážníkům odpovědět, proč chodí se sekerou a zda přijel tramvají. Zjevně byl pod vlivem alkoholu, mluvil zmateně a nesouvisle a působil psychicky labilním dojmem.

V průběhu jednání začal 37letý muž náhle odcházet, na výzvy strážníků nereagoval a vstoupil do vozovky před přijíždějící vozidla. V tom okamžiku ho jeden ze strážníků pomocí hmatů a chvatů strhnul na zem, odtáhl za oděv na chodník a nasadil pouta,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Jiřina Ernestová.

Byl předán do péče odborníků

Následně se muž přiznal, že v tramvaji jel, ale mluvil prý jen sám se sebou a nikomu nevyhrožoval. Odmítl se však podrobit dechové zkoušce.  

Během rozhovoru bylo patrné, že není psychicky zcela v pořádku, proto byli přivoláni záchranáři. Ti rozhodli o předání muže do péče odborníků,“ doplnila Ernestová.

Strážníci poté asistovali u převozu i při střežení muže na urgentním příjmu v nemocnici. Věc byla následně předána k dořešení Policii ČR.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Praha

Štítky krimi, policie, sekera, tramvaj, Praha 5, Kotlářka, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž cestoval tramvají se sekerou v ruce. Cestujícím vyhrožoval zabitím  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.