Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Celníci v Praze odhalili padělky roušek za 18 milionů. Nejvíc jich objevili v Sapě

Celníci Do celorepublikové kontrolní akce „Rouška“, která byla zaměřena na ochranu práv duševního vlastnictví se zapojili i pražští celníci. Během 2. a 3. prosince celníci zabavili téměř 65 tisíc kusů zboží porušujícího práva duševního vlastnictví, zejména roušky a nažehlovací nášivky. Hodnota zajištěného padělaného zboží by dosáhla téměř 18 milionů korun.

Celníci se zaměřili na provozovny nejen v centru metropole, ale také na tržnici Sapa v Praze 4 – Libuši. „Právě zde se jim podařilo odhalit prodejní místo, které na první pohled působilo jako prodejna bytového textilu. Podrobná prohlídka však odhalila, že prodejna je od podlahy po strop zaplněna padělanými rouškami,“ popsala tisková mluvčí pražských celníků Ivana Kurková.

Na rouškách a nažehlovačkách nechyběla loga renomovaných světových značek jako například Gucci, Adidas, Nike, Louis Vuitton, Chanel, Dior, Apple, Fortnite a mnoho dalších. „Ve skladu přímo pod střechou celníci objevili prostor s černými rouškami v papírových krabicích, dvě žehličky a plno nažehlovacích nášivek nejrůznějších značek. Právě toto místo trhovci využívali k výrobě roušek na přání zákazníků,“ doplnila mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Celní správa České republiky

Štítky padělky, roušky, značky, celní správa, rouška, Praha, Sapa, Apple, Adidas, Gucci, Nike, Louis Vuitton, Chanel, Christian Dior

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Celníci v Praze odhalili padělky roušek za 18 milionů. Nejvíc jich objevili v Sapě  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.