Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kriminalisté objasnili smrt mladíka v pražském klubu z loňského června. Obžalováni jsou dva muži z Plzeňska

Od loňského června pracovali pražští kriminalisté, zabývající se drogovou trestnou činností, na případu úmrtí mladíka po požití drog. Případ se stal v noci ze 14. na 15. června v klubu na Tachovském náměstí v Praze 3. Záchranáři odsud převezli muže, který byl indisponován a pod vlivem drog. Později se ukázalo, že jeho stav je velmi vážný. O několik dní později mladík zemřel.

Drogy pocházely z Plzeňska

Případ převzali detektivové z pražského krajského ředitelství, kteří postupně rozplétali okolnosti, které k této tragické události vedly. Podařilo se jim mimo jiné zjistit, že drogy pocházely z Plzeňska a do klubu je dovezla skupina lidí, která se akce rovněž účastnila. 

Detektivy vyšetřování případu dovedlo ke konkrétním osobám z Plzně, a tak na celém případu začali spolupracovat s plzeňskými kriminalisty,“ uvedla policejní tiskový mluvčí Hana Křížová.

Mladík poži kokain a extázi

Kriminalistům se podařilo zmapovat pohyb osob kolem zemřelého mladíka a časový sled událostí. Vyšetřováním zjistili, že zemřelý požil ve vlaku z Plzně do Prahy kokain a v klubu pak ve velmi krátkém časovém úseku dvě tablety extáze. A právě tato kombinace měla pro mladíka fatální následky. Došlo u něj k intoxikaci organismu, k otoku mozku, otoku plic, selhání jater i ledvin, poruše srážlivosti krve a následně i zástavě srdce.

Muži z Plzně jsou obžalováni z trestného činu

K zadržení obou mužů došlo v červnu letošního roku. Poté následovaly další úkony trestního řízení, výslechy a shromažďování důkazního materiálu pro soud.

Díky svědectví a kamerovým záznamům kriminalisté prokázali, že dva muži ve věku 22 a 17 let poškozenému poskytli přímo v klubu dvě tablety extáze. A to i přesto, že viděli, že má mladík problémy s rovnováhou a je malátný. S největší pravděpodobností také věděli, že předtím již nějakou drogu požil. Muži tudíž měli a mohli vědět, že jimi poskytnutá extáze může mladíkovi způsobit ohrožení jeho zdraví, v krajím případě i smrt. Tímto jednáním naplnili skutkovou podstatu trestného činu.

Muži jsou nyní obžalováni z trestného činu  Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Vzhledem k tomu, že svým jednáním způsobili smrt, hrozí staršímu z nich až osmnáctiletý trest odnětí svobody. Druhý obžalovaný nebyl v době spáchání trestného činu plnoletý, proto je proti němu vedeno trestní řízení jako proti mladistvému a hrozí mu tedy maximálně pět let za mřížemi,“dodala Křížová.

Kriminalisté varují před kombinací omamných a psychotropních látek

Právě fatální kombinace několika druhů drog a alkoholu byla pro mladíka fatální. I přes veškerou poskytnutou péči, která stála více než dva a půl milionu korun, se ho nepodařilo zachránit. V rámci soudního řízení bude zdravotní pojišťovna tuto částku od obžalovaných nárokovat.

Kriminalisté proto varují před iracionální kombinací různých druhů omamných a psychotropních látek, které vede k tomu, že organismus nemá šanci unést tíhu takového smrtícího „koktejlu“ a kolabuje.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, smrt, objasnění, policie, drogy, Plzeňský kraj, Praha, trestný čin, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté objasnili smrt mladíka v pražském klubu z loňského června. Obžalováni jsou dva muži z Plzeňska  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.