Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Lidé vymýšlejí, jak se dostat na tajnou party v době koronaviru. Ty se pořádají již od září

Z pátku na sobotu policie zasahovala v centru Prahy, kde v Anenské ulici rozpustila nelegální party, které se zúčastnilo přes sto osob. Podle účastníků se ale podobné akce v Praze konají pravidelně. Jsou zaměřené především na studenty v rámci projektu Erasmus. Na sociálních sítích se tyto akce svolávají již od konce září.

Při zásahu v Anenské ulici policisté použili beranidlo

Noční party v Anenské ulici policie ukončila až poté, co se dovnitř musela dostat pomocí beranidla přes dvoje zamčené dveře.

Během nočního zásahu ukončili policisté nelegální party v centru Prahy. Dveře podniku museli vyrazit beranidlem

Policisté v noci na dnešek zasahovali v nelegálně otevřeném klubu v centru Prahy v Anenské ulici. Speciální jednotka spolu s policisty musela pomocí beranidla vyrazit nejméně dvoje dveře.

Nejednalo se ovšem o ojedinělou akci. Organizátoři svolávali zakázané večírky přes sociální síť Instagram.

Jak vidno ze zásahů v Praze v Anenské ulici nebo v restauraci Šeberák, policie kontroluje dodržování vládních opatření a zasahuje proti těm, kteří je porušují. Bude v tom pokračovat i nadále. Díky tomu, že drtivá většina občanů opatření dodržovala, se podařilo epidemiologickou situaci zlepšit. Nicméně stále ještě není vyhráno,“ řekl pro portál iDNES.cz ministr vnitra a předseda ČSSD Jan Hamáček.

Pražská restaurace přes zákaz otevřela a točila pivo za korunu. Policie rozdala pokuty

Jako v době před opatřeními vydanými v souvislosti s šířením koronaviru se mohli cítit návštěvníci pražské restaurace Šeberák, která se navzdory platným zákazům ve čtvrtek otevřela zákazníkům. Majitel se hájil tím, že vláda vytváří chaos a on má...

Organizátoři zvou na nelegální party přes sociální sítě

Jeden z prvních příspěvků na instagramu, který zval na nelegální party, se na sociální síti objevil již na konci září. Podle serveru iDNES.cz se jednalo o organizaci MAD Prague - Make A Difference Prague, která se soustředí na propojování lidí a pořádání různých večírků či výletů dlouhodobě i před pandemií.

Restaurace, kluby a podobná zařízení musejí mít v rámci opatření proti koronaviru zavřeno. Restaurace mohou provozovat výdejní okénka, a to do 23 hodin. Lidé se také nesmějí sdružovat ve větším počtu. 

Další příspěvky zvoucí na nelegální party se objevují také na jiných instagramových účtech, ty v poslední době často mění uživatelské jméno, aby byly hůře dohledatelné. Pozvánky na nelegální party se tak šíří mezi známými či spolužáky, kteří si kontakty navzájem předávají. 

Vstup na akce je na heslo

Vstup na samotné akce je pak pouze na heslo. Řada organizátorů posílá také přesné znění toho, co mají účastníci dělat, když potkají policii nebo to, že nemají říkat taxikáři přesnou adresu, kde se daná party koná.

Pokud uvidíte policii, jděte pryč a předstírejte, že jste se ztratili cestou z Karlova mostu. Hlavně neříkejte taxikáři přesnou adresu,“ tak zněly pokyny organizátorů víkendových večírků.

Účastníci se také podle organizítorů měli scházet nejvýše po čtyřčlenných skupinkách a měli přivést na party i své kamarády.

„Pokud uvidíte policii, prostě odejděte, předstírejte, že jdete domů z Karlova mostu a ztratili jste se. Buďte bez obav! Nikdy nezmiňujte tuto party nebo soukromou událost,“ zněly pokyny organizátorů.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky koronairus, omezení, restaurace, nelegální, porušování zákonu, policie, Praha, sociální síť, Program Erasmus, Instagram, Jan Hamáček, Karlův most, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé vymýšlejí, jak se dostat na tajnou party v době koronaviru. Ty se pořádají již od září  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.