Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Během nočního zásahu ukončili policisté nelegální party v centru Prahy. Dveře podniku museli vyrazit beranidlem

Policisté v noci na dnešek zasahovali v nelegálně otevřeném klubu v centru Prahy v Anenské ulici. Speciální jednotka spolu s policisty musela pomocí beranidla vyrazit nejméně dvoje dveře.

Restaurace, kluby a další zařízení musejí mít zavřeno v důsledku nařízení kabinetu v rámci opatření proti šíření koronaviru. Restaurace mohou provozovat výdejní okénka, ale jen do 23:00, kdy také začíná platit zákaz vycházení.

V klubu se nacházelo přes sto lidí

Vstup do prostor byl na heslo. Server TN.cz uvedl, že party začala v pátek po 22:00 a měla trvat do sobotních 4:00. Policie na místo dorazila před půlnocí.

Když se policisté dostali do sklepních prostor, zjistili, že se na místě nachází 119 lidí. Ti v klubu pořádali nelegální party. O akci se dozvěděli přes uzavřenou skupinu na sociální síti.

Všechny tyto osoby policisté ztotožnili a zjistili, že se jedná o 102 cizinců a 17 Čechů,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Mezi nimi bylo osm lidí, kteří zřejmě byli organizátoři akce. Ti skončili na policejní služebně, aby celou situaci vysvětlili.

Okolnostmi případu se zabýváme a je předpoklad, že věc bude řešena oznámením správnímu orgánu,“ dodal Daněk.

Na místě zasahovala i pražští zachránáři, kteří zkontrolovali všechny účastníky a odvezli dvaadvacetiletou ženu kvůli intoxikaci alkoholem do Nemocnice Na Bulovce. Záchranka to uvedla na twitteru.

V restauraci čepovali v pivo

Také v pátek byla navzdory zákazu otevřena restaurace. Jednalo se o podnik Šeberák, který se nachází v pražských Kunraticích. Majitel uvedl, že tím chtěl vyjádřit nesouhlas s podle něj chybným postojem vlády vůči podnikatelům.

Pražská restaurace přes zákaz otevřela a točila pivo za korunu. Policie rozdala pokuty

Jako v době před opatřeními vydanými v souvislosti s šířením koronaviru se mohli cítit návštěvníci pražské restaurace Šeberák, která se navzdory platným zákazům ve čtvrtek otevřela zákazníkům. Majitel se hájil tím, že vláda vytváří chaos a on má...

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky krimi, policie, zásah, Praha, opatření, nelegální, Jan Daněk, Nemocnice Na Bulovce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během nočního zásahu ukončili policisté nelegální party v centru Prahy. Dveře podniku museli vyrazit beranidlem  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.