Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Po pádu z okna v pražských Stodůlkách dnes ráno zemřela státní zástupkyně pro Prahu 5

Ve středu 14. října ráno zemřela nejmenovaná žalobkyně z Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 5 po pádu z okna v pražských Stodůlkách. S největší pravděpodobností se jednalo o sebevraždu.

Mohu vám to potvrdit, že skutečně dnes spáchala sebevraždu, respektive že je to řešeno jako sebevražda pádem z okna, kdy nebylo zjištěno cizí zavinění. Byla z Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 5,“ řekl pro Právo mluvčí nadřízeného Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala s tím, že bližší informace žalobci zatím sdělovat nebudou.

Podle důvěryhodného zdroje Práva působila státní zástupkyně ve funkci od roku 1994, tedy 26 let. Její dobrovolná smrt údajně nijak s prací nesouvisela.

Dosud není jasný ani motiv. Podle Cimbaly zástupkyně „normálně vykonávala funkci“, tedy nebyla například dočasně zproštěna, uvedl Cimbala pro Právo.

Smutná zpráva už se donesla i k pražské vrchní žalobkyni Lence Bradáčové, pod jejíž úřad všechna státní zastupitelství v Čechách včetně těch pražských patří. „Mohu potvrdit, že jsem o této tragické události byla informována,“ řekla Právu Bradáčová.

Viceprezident Unie státních zástupců Ondřej Štastný pro Právo uvedl, že je mu to velice líto, ale o události nemá žádné bližší informace.

Nyní věc řeší pražští kriminalisté. „Policisté vyjížděli před osmou hodinou ráno k nahlášenému pádu z okna. Na místě bylo předběžně vyloučeno cizí zavinění smrti, případem se policisté ale nadále zabývají,“ řekl pro server Novinky.cz mluvčí policie Jan Rybanský, který s ohledem na rodinu nechtěl komentovat žádné další informace.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, sebevražda, Praha 5, policie, okno, Praha, Stodůlky, státní zastupitelství, Městské státní zastupitelství v Praze, Unie státních zástupců České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po pádu z okna v pražských Stodůlkách dnes ráno zemřela státní zástupkyně pro Prahu 5  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.