Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

VIDEO: Řidič s devíti zákazy řízení se za jízdy vyměnil se spolujezdcem

Ve čtvrtek 3. září před devátou hodinou ranní zastavili policisté vozidlo Audi, kterého si všimli v protisměru, když projížděli Průmyslovou ulicí v Praze 9. Jeden z policistů poznal za volantem muže, se kterým se setkal již v minulosti. V momentě, kdy řidič policisty ve zpětném zrcátku spatřil, skočil na zadní sedačky a spolujezdec si sedl na místo řidiče. Policisté měli důvod provést okamžitý zákrok.

Devět zákazů řízení do roku 2025

Na svou obhajobu pětadvacetiletý řidič policistům řekl, že má do roku 2025 vyslovených devět zákazů řízení a nechtěl, aby ho někdo viděl za volantem, a proto skočil na zadní sedačky.
Policisté podezřelého na místě zadrželi a převezli na policejní služebnu. „Zde si vyslechl podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi,“ uvedla policejní tisková mluvčí Violeta Siřišťová. Celý případ je veden ve zkráceném přípravném řízení a muž byl propuštěn na svobodu.

Drogy u spolujezdce

Policisté při kontrole našli u spolujezdce menší množství drog a několik desítek průhledných sáčků s lištovým uzavíráním. Z tohoto důvodu byl také třiadvacetiletý spolujezdec převezen na policejní služebnu k podání vysvětlení. „Jelikož měl i on vyslovený zákaz řízení, muselo být vozidlo z místa odtaženo,“ doplnila tisková mluvčí policie.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky krimi, policie, auto, drogy, Audi, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Řidič s devíti zákazy řízení se za jízdy vyměnil se spolujezdcem  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.