Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Muž se chtěl utopit ve Vltavě. Život mu zachránili policisté

V úterý po sedmé hodině večer vyjížděli pražští policisté na Podolské nábřeží v Praze 4, kde se nacházel muž a vyhrožoval sebevraždou. Policistům se jej nakonec podařilo zachránit.

Když policisté přijeli na místo, uviděli muže, který stál po kolena ve vodě, v ruce držel telefon a komunikoval s operátorkou linky 158.

„Z ničeho nic zahodil mobil do vody a bezvládně se položil na hladinu. Muže okamžitě strhl spodní proud řeky Vltavy a zmizel pod hladinou,“ popsala situaci policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Policistka ihned skočila do vody a vytáhla muže nad hladinu. Za pomoci kolegy, který za policistkou rychle doplaval, uchopili muže za ramena. Jelikož byl silný proud, další ze zasahujících policistů hodil do vody záchranné lano, pomocí kterého muže vytáhli na břeh.

Muž nedýchal a byl v bezvědomí. Policisté jej tedy uložili na bok, otevřeli mu ústa, ze kterých vytekla voda a zajistili volný průchod dýchacích cest. Muž přišel k vědomí po bolestivých podnětech a do péče si jej převzali záchranáři, kteří jej transportovali do nemocnice.

Prvotní informace, které přijme operační důstojník od oznamovatele, jsou velice důležité. „V tomto případě hrála nejvetší roli výborná komunikace operačního důstojníka linky 158 se sebevrahem a následná předávka informací hlídkám, které pátraly po muži v okolí. Nutno zmínit, že i díky kvalitnímu výcviku, jeho četnosti, spolupráci a přístupu se podařilo policistům muže zachránit,“ vysvětlila mluvčí policie.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky sebevražda, pokus, tonutí, Vltava, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: Muž se chtěl utopit ve Vltavě. Život mu zachránili policisté  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.