Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Lidé posílali finance sirotkům po tragické nehodě. Šlo o podvod, policisté budou peníze vracet

Policisté se zabývají případem údajných sirotků, kteří po tragické nehodě měli zůstat sami bez pomoci. Lidé domnělým sirotkům poslali na zřízený bankovní účet přes jeden milion korun. Policisté zjistili, že se žádná tragická nehoda nestala a jde o podvod. Teď hledá dárce, kterým bude peníze postupně vracet.

Policisté se věcí začali zabývat po zveřejnění příběhu v médiích a na sociální síti. „Prověřením zjistili, že je tento příběh smyšlený, sirotci neexistují a zmiňovaná dopravní nehoda se nestala. Mnoho lidí však příběhu uvěřilo a poslalo nemalé finanční dary. Nyní evidujeme přes 1200 dárců, kteří na účet zřízený k tomuto účelu zaslali v součtu více než 1 milion korun,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk.

Peníze, které dárci poslali na účet, kriminalisté okamžitě zajistili. Nikdo z dárců o peníze nepřijde. „Pro urychlení celého procesu vracení těchto prostředků žádáme tyto dárce, aby se prosím neprodleně ozvali na telefonní číslo 703 823 750, 751 nebo 752,“ popsal mluvčí. Na této lince bude dárcům sděleno, jak v této věci postupovat, aby peníze získali zpátky.

Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin podvod. „Pachateli v případě odsouzení hrozí až osmiletý pobyt ve vězení. Případ je stále ve fázi prověřování a nikdo nebyl obviněn,“ doplnil Jan Daněk.

Ohodnoť článek

Foto Budějcká Drbna

Štítky sirotci, dar, peníze, podvod, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé posílali finance sirotkům po tragické nehodě. Šlo o podvod, policisté budou peníze vracet  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.