Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Řidič ujížděl policii, po pár metrech havaroval. V autě bylo 17 gramů pervitinu

Policisté v Praze pronásledovali řidiče, který se rozhodl ujíždět před policejní hlídkou, ale o malou chvíli později havaroval. Řidič policistům ujížděl, protože jeho spolujezdec u sebe měl přes 17 gramů pervitinu.

V pondělí pět minut po půl desáté ráno prováděla hlídka dopravních policistů kontrolu vozidel na stanovišti v Povltavské ulici v Praze 7. Když policisté chtěli zastavit červenou Dacie, řidič nedbal výzev a začal ujíždět.

„Hlídka ihned nastoupila do služebního vozidla, vydala se za ním a informovala ostatní hlídky v okolí. Pár metrů dál na křižovatce ulice Nová Povltavská řidič nezvládnul řízení a naboural do dvou stojících vozidel před sebou. Dopraváci muže za pomocí donucovacích prostředků zpacifikovali a omezili na osobní svobodě,“ popsala zásah policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Policisté zjistili, že muž má platný zákaz řízení, a to až do roku 2021. Pozitivní byl jak test na alkohol, tak na drogy. Jednačtyřicetiletý muž byl převezen na policejní služebnu, kde si vyslechl podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Dále se bude zodpovídat ze spáchání přestupku na úseku dopravy.

U dvaatřicetiletého spolujezdce policisté našli přes sedmnáct gramů pervitinu. Muž byl omezen na osobní svobodě a převezen na policejní služebnu, kde si ho převzali kriminalisté z oddělení drogové problematiky pro podezření ze spáchání trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. „Zajištěné drogy byly odeslány k expertíze a od jejích výsledků se bude odvíjet i trestní sazba, která podezřelému muži bude v případě odsouzení hrozit,“ doplnila mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky ujíždění, nehoda, drogy, policie, Praha, metamfetamin, Dacia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Řidič ujížděl policii, po pár metrech havaroval. V autě bylo 17 gramů pervitinu  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.