Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Dvaadvacetiletý mladík hrozil desítkami teroristických útoků. Ve vězení může skončit až na dvanáct let

Státní zástupce Vrchního státního zastupitelství v Praze podal obžalobu na dvaadvacetiletého muže z Ostravska pro šíření poplašné zprávy, vydírání a vyhrožování teroristickým trestným činem. Muž měl podle závěrů vyšetřování společně s další osobou od května 2017 do června 2017 přes Skype telefonovat v celkem 46 případech na různé instituce.

Městské policie, Policie ČR, ministerstvo vnitra nebo různé nemocnice. Mladík se bavil telefonáty na všechny tytoinstituce. Své výhrůžky většinou obměňoval.

„Jednalo se zejména o hrozby spáchání atentátů na konkrétních osobách, oznámení o střelbě a házení granátů do lidí na veřejnosti, uložení nástražných výbušných systémů a radioaktivního materiálu v objektech policie či nemocnic, nebo útoky na policejní objekty,“ dodal mluvčí policie Jaroslav Ibehej.

Anonym si v případě odsouzení může odsedět až dvanáct let. Obviněn jako spolupachatel je ještě jeden muž, jehož trestní stíhání bylo státním zástupcem z důvodu zjištěné nepříčetnosti zastaveno.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky Praha, anonym, soud, Ibehej, Státní zastupitelství ČR, Skype, okres Ostrava-město, Policie České republiky, Ministerstvo vnitra České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvaadvacetiletý mladík hrozil desítkami teroristických útoků. Ve vězení může skončit až na dvanáct let  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.