Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Středa 9. října 2024  |  Svátek má Štefan / Sára
Bez reklam

Muži hrozí za únos a znásilnění ženy dvanáct let. Vinu nepřiznal, soudu tvrdil, že po něm chtěla drogy

Petr Taz, který čelí obžalobě z únosu a znásilnění ženy z pražského Proseka, dnes u soudu odmítl vinu. Přiznal pouze, že v daný den řídil její auto. Podle státní zástupkyně Taz přepadl ženu, která ve svém voze čekala před školou na syna, odvezl ji proti její vůli ke Staré Boleslavi, přinutil ji k sexuálním praktikám, odvezl ji zpátky do hlavního města a nechal ji v autě svázanou. Hrozí mu za to až 12 let vězení.

Přepadení se stalo letos 1. února odpoledne. Taze šest dní předtím propustili z vinařické věznice. Obžaloba tvrdí, že přistoupil k zaparkovanému autu a namířil pistoli na v něm sedící devětadvacetiletou ženu. Přiměl ji, aby si přesedla na místo spolujezdce a sklonila hlavu pod palubní desku. S autem pak odjel a po cestě z něj buď sebral, nebo vyhodil mobilní telefony, finanční hotovost a další věci. V lese ženě svázal ruce tkaničkou, přes hlavu jí přetáhl dětské tričko a znásilnil ji.

„Jednání obviněného se poškozená podvolila a aktivně se nebránila z obavy, že obviněný vůči ní použije střelnou zbraň, kterou jí ohrožoval, a proto se bez obrany podvolila i sexuálním aktivitám obviněného, jen, aby jeho útok přežila, neboť po celou dobu měla obavu o své zdraví a svůj život,“ popsala státní zástupkyně Margita Kralická.

VIDEO: Muž stíhaný za znásilnění na Proseku byl ve vězení za ohrožení chodců ve Stromovce

Muž stíhaný za znásilnění ženy v jejím autě na Proseku před šesti lety zfetovaný ohrožoval nebezpečnou jízdou chodce v pražském parku Stromovka, když se v kradené dodávce snažil ujet policistům. Soudy jej tehdy potrestaly vězením v délce 5,5 roku, a...

Čtyřicetiletý Taz dnes u pražského městského soudu nevypovídal, odkázal na svůj předchozí výslech na policii. Tam přišel s verzí, že znásilněnou ženu poprvé potkal už v roce 2017 v holešovickém klubu Cross a letos na ni náhodou narazil na Proseku, když byl pod vlivem pervitinu a prášků. Podle jeho slov po něm chtěla, aby jí opatřil drogy, a proto odjeli, aby je sehnali. Tvrdí, že sex měli dobrovolně a že žena potom „začala vyšilovat, že ji využil jen ke svému uspokojení“. Proto ji spoutal. Když ji dovezl zpět do Prahy, chtěl ji údajně rozvázat, ale zpanikařil, protože kolem začali chodit lidé. Proto utekl.

Státní zástupkyně popřela, že by se Taz a žena znali z dřívějška. Soud dnes vyslechl i napadenou ženu, a to prostřednictvím videokonference z centra pro oběti sexuálního násilí. Po dobu její výpovědi vyloučil z jednací síně veřejnost. Podle obžaloby žena trpí posttraumatickou stresovou poruchou, která má charakter těžké újmy na zdraví. Po Tazovi žádá za způsobenou újmu dvoumilionové odškodné.

Taz si do konce letošního ledna odpykával trest v délce 5,5 roku, který dostal za to, že v roce 2018 zfetovaný ohrožoval nebezpečnou jízdou chodce v pražském parku Stromovka, když se v kradené dodávce snažil ujet policistům. Součástí trestu byl i čtyřletý zákaz řízení. Aktuální obžaloba proto muže viní nejen z loupeže, znásilnění a omezení osobní svobody, ale také z maření výkonu úředního rozhodnutí. Taz k tomu policistům řekl, že „je na řízení nemocný, a když má možnost, tak sedne za volant".

Policisté, kteří pátrali po pachateli znásilnění z Proseka, zveřejnili, že byl cítit zatuchlinou. Taze dopadli po několika dnech v Mělníce. Od té doby je ve vazbě.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením Policie ČR

Štítky soud, loupež, znásilnění, Praha, Prosek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Muži hrozí za únos a znásilnění ženy dvanáct let. Vinu nepřiznal, soudu tvrdil, že po něm chtěla drogy  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.