Počasí dnes18 °C, zítra13 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Hledaný muž se před policií schoval pod postel

Kriminalisté ze 7. oddělení Prahy 4 vypátrali muže, na kterého Obvodní soud pro Prahu 1 vydal příkaz k zatčení. Důvodem bylo, že si opakovaně nepřevzal rozsudek s nástupem do výkonu trestu za předchozí několikanásobnou trestnou činnost. Při zásahu našli hledaného muže pod postelí, kde se schovával před dopadením.

Muž už jednou policistům odmítl otevřít. Tehdy muže zatkli díky otevřené terase, přes kterou se do bytu dostali. „Muž policistům v bytě neotvíral a ze sousedního bytu zjistili, že jsou pootevřené balkónové dveře a uvnitř na posteli sedí hledaný muž. Policista přes terasu sousedního bytu ve velké výšce, v devátém patře panelového domu, přelezl na sousední balkón, odkud se dostal do bytu, kde posléze hledaného muže zatkli a převezli je k soudu. Ten si u soudu převzal rozsudek k nástupu do výkonu trestu," sdělila policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Po přibližně dvou měsících si pro muže policisté museli dojít znovu došli znovu. „I přestože si převzal rozsudek s termínem nástupu do výkonu trestu, tak se vězení vyhýbal," upřesnila Kropáčová. Z tohoto důvodu na něj soud vydal příkaz dodání do výkonu trestu. To už kriminalisté šli tzv. na jistotu do bytu, kde ho vypátrali poprvé.

„Při bouchání na dveře však byt nikdo neotvíral. Až po opakovaných výzvách dveře otevřela žena, která vůbec na otázky kriminalistů nereagovala. Po vstupu do bytu policisté muže nenalezli a vzhledem k tomu, že měli informaci, že je doma, okamžitě začali prohledávat celý byt. Po krátké chvíli zjistili, že se schoval pod postel, která byla tak nízká, že z pod ní posléze nemohl ani vylézt a policisté ji museli nadzvednout," popisuje Kropáčová druhé setkání muže s policisty. 

Kriminalisté mna místě muže zatkli a převezli ho přímo do věznice.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, Policie ČR, zásah

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hledaný muž se před policií schoval pod postel  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.