Počasí dnes31 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Muž zavraždil v Jevanech svou domácí a tělo hodil do Slapské přehrady. Ve vězení má zůstat 18 let

Za loňskou vraždu ženy ve vile v Jevanech u Prahy dnes středočeský krajský soud potrestal čtyřicetiletého Jakuba Kadlíčka 18 lety vězení. Muž, který ve vile ženy spolu se svým otcem žil, se k činu přiznal. Její ostatky shodil do Slapské přehrady. Podle obžaloby ženu zavraždil mimo jiné proto, že chtěla oba muže ze svého domu vystěhovat. Po činu z jejích účtů podle rozsudku vybral více než 1,5 milionu korun. Dnešní verdikt není pravomocný.

Soudkyně Jana Nováková uvedla, že zvažovala ukládání přísnějšího trestu, a to nejen s ohledem na provedení činu, ale také na to, že muž po vraždě žil z ženiných peněz a také v jejím domě. „Nicméně s ohledem na prohlášení viny soud přistoupil k uložení trestu 18 let, tedy v polovině sazby," uvedla Nováková.

Kadlíček ženu, která byla podle dřívějších informací partnerkou jeho otce, zavraždil podle státního zástupce loni mezi 31. lednem a 3. únorem. Motivem činu bylo podle obžaloby získat její peníze a také jí zabránit v tom, aby oba muže ze své vily vystěhovala. Svou oběť podle vyšetřovatelů Kadlíček několikrát tvrdým předmětem uhodil do hlavy, pořezal ji také na krku.

Poté, co žena zemřela, ji obžalovaný muž podle kriminalistů rozřezal a s pomocí svého otce ostatky dopravil na most nad Slapskou přehradou, kde je shodil vody. Otec obžalovaného v případu stíhaný není. Ze ženina účtu pak obžalovaný získal pomocí výběrů a převodů během několika měsíců více než 1,5 milionu korun. Ve vile v Jevanech také podle policie se svými příbuznými dále žil.

Kadlíček dnes soudu řekl, že události lituje. Mimo jiné uvedl, že se ženou měl konflikty, například kvůli výši nájmu, který s otcem platili. K motivu činu se ale nevyjádřil. Protože takzvaně prohlásil vinu, nemusel soud provádět celé dokazování. Muž se také může odvolat pouze proti výši trestu a proti verdiktu o náhradě škody. Podle toho má Kadlíček pozůstalým nahradit 600 tisíc korun jako nemajetkovou újmu. S dalšími nároky soud odkázal poškozené na civilní řízení.

Státní zástupce v závěrečné řeči odmítl, že by bylo namístě trest Kadlíčkovi mimořádně snížit pod zákonnou sazbu, která za zištnou vraždu činí 15 až 20 let vězení. Sám muži navrhl trest v dolní polovině sazby. Právě o mimořádné snížení trestu žádal mužův obhájce. Podle něj by měl soud vzít v potaz mimo jiné to, že se obžalovaný doznal.

O obvinění muže informovali policisté loni v září. Zadrželi ho koncem srpna ve sklepě vily v Jevanech. Ostatky ženy nalezli policisté ve Slapské přehradě v hloubce 44 metrů. S identifikací místa, kde se nacházely, pomohli speciálně vycvičení policejní psi. Tělo vyzvedl potápěč.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky soud, vražda, Jevany, Slapy, vězení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž zavraždil v Jevanech svou domácí a tělo hodil do Slapské přehrady. Ve vězení má zůstat 18 let  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.