Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

VIDEO: Muž dal pěstí seniorce na ulici v centru Prahy. Spadla přímo před auto

Seniorka se na ulici Národní stala obětí agresivního útočníka, který ji pěstí uhodil do obličeje. Žena spadla do silnice před projíždějící auto, muž odešel a ztratil se v ulicích. Za pár dní ho vypátrali a poslali do vězení. Osmdesátiletá stařenka naštěstí vyvázla jen s odřeninami a naraženou rukou.

Žena šla koncem února po Národní, když ji neznámý muž v protisměru zničehonič atakoval. Dostala pěstí do obličeje tak silně, že spadla do silnice. Projíždějící řidič naštěstí stihl zastavit a ostatní jí okamžitě pomohli.

„Agresor si ale seniorky nevšímal, pokračoval v klidu ve své chůzi po chodníku a ztratil se v přilehlých ulicích z dohledu. I přestože byl útok velmi razantní, tak naštěstí žena neutrpěla žádná vážnější zranění a vyvázla z napadení jen s několika odřeninami a pohmožděním ruky,“ popsal na policejním webu mluvčí Richard Hrdina.

Celý útok zaznamenaly kamery na ulici a kriminalisté začali muže okamžitě hledat. Pátrání se účastnilo několik oddělení pražské kriminálky a po pár dnes už byli detektivové agresorovi na stopě.

„Na začátku dubna šetření zavedlo detektivy do Prahy 7, kde podezřelého muže na Nábřeží Kapitána Jaroše, zadrželi. Následnou lustrací zjistili, že čtyřicetiletý muž se kromě napadení seniorky dopustil dalšího trestného činu a to maření výkonu úředního rozhodnutí. V únoru mu byl totiž Obvodním soudem pro Prahu 1 uložen zákaz pobytu na území hlavního města Prahy,“ doplnil Hrdina.

Muž byl obviněn z výtržnictví, ublížení na zdraví a maření výkonu úředního rozhodnutí a odsouzen na osmnáct měsíců ve vězení s ostrahou. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, útok, vězení, Národní, seniorka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

leo podstanický

Snad je už v lochu.

Středa, 10. dubna 2024, 15:53Odpovědět

VIDEO: Muž dal pěstí seniorce na ulici v centru Prahy. Spadla přímo před auto  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.