Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Ukrajinec stojí před soudem za brutální vraždu. Soka podle obžaloby pobodal a uřízl mu penis

Pražský městský soud se dnes začal zabývat případem devětatřicetiletého muže, který podle obžaloby brutálně zabil přítele své bývalé ženy. Státní zástupce ho obžaloval z promyšlené a zvlášť trýznivé vraždy ze žárlivosti. V případě odsouzení mu tak hrozí dvacetileté vězení či výjimečný trest. Muž původem z Ukrajiny trvá na tom, že rvačku vyprovokoval partner jeho exmanželky.

Událost se odehrála loni 30. června večer v hale bytového domu v Praze 10. Muž podle obžaloby nožem napadl o sedm let mladšího přítele své ženy, se kterou byl v té době v rozvodovém řízení.

„Hlavními motivačními emocemi obviněného byly žárlivost, vztek a snaha vykonat zásadní pomstu," uvedl státní zástupce Miroslav Mojžíš. Oběti zasadil muž podle obžaloby tři bodné rány do hlavy a dalších 11 do hrudníku, břicha a ramen. V závěru útoku mu uřízl penis. Napadený během několika minut zemřel kvůli krvácení z ran v plicích a srdci.

Ukrajinec dnes ve své výpovědi připustil, že se s přítelem své exmanželky popral. Uvedl však, že ho neznal a o vztahu s jeho bývalou ženou nevěděl. Oslovil ho, protože zaparkoval na místě jeho exmanželky. Chtěl se ho zeptat na svoji dceru. Muž se ale podle něj začal chovat hrubě a arogantně. Snažil se vyvolat konflikt. „Já jsem byl celou dobu beze zbraně, ani jsem mu zbraní nevyhrožoval," uvedl obžalovaný.

Rvačku začal podle obžalovaného druhý muž. On se podle své výpovědi pouze bránil a dostal od něj ránu do obličeje, která ho zasáhla do očí. „Potom si už nic nepamatuji," prohlásil. Dodal, že za opaskem již déle nosí nůž. „Je možné, že jsem ve stavu paniky nůž použil," uvedl. Domnívá se, že jednal reflexivně.

Soud bude v případu vyslýchat ještě svědky a znalce. Hlavní líčení je zatím nařízeno do pátku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky obvinění, soud, vražda, Praha, trest, vězení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Věra Beran

Nestačili nám tady vlastní zloději, podvodníci, násilníci a vrazi. Dovezli jsme si další, divočejší. Ještě je litujeme a nezřídka živíme, léčíme. Jakto, že není v armádě ve své zemi? Teď ho budeme živit v kriminále.

Středa, 3. dubna 2024, 12:25Odpovědět

Milan Cepek

Deportovat na Ukrajinu a poslat na frontu. Proč ho máme v krimu živit a hlídat. Na frontě své násilnické pudy může využít při obraně své vlasti.

Úterý, 2. dubna 2024, 22:00Odpovědět

Ukrajinec stojí před soudem za brutální vraždu. Soka podle obžaloby pobodal a uřízl mu penis  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.