Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Opilec házel z balkónu lahve, strážníci proti němu zasáhli z plošiny

Zásah strážníků, hasičů, policie i záchranářů si vyžádalo řádění muže, které v Uhříněvsi popadl opilecký amok. Z balkónu házel skleněné lahve, bouchal do dveří, prosil o pomoc, ale zároveň dovnitř nikoho nepusti, nadával a vyhrožoval. Do bytu se nakonec dostali hasičskou plošinou, muž skončil v poutech a pak na záchytce.

Na agresivního souseda zavolal městskou policii svědek jeho chování. Opilec v ulici Oty Bubeníčka křičel a vyhazoval z balkónu lahve, přímo k vjezdu do garáže. 

„Hlídka se na místě spojila s oznamovatelem, který ji zavedl k inkriminovaným dveřím. Za dveřmi se nacházel muž, který házel věcmi, bouchal do dveří, vykřikoval střídavě několika jazyky hesla, jako zabiju vás, dejte ruce vzhůru nebo pomozte mi. U muže se střídaly nálady, mezi výkřiky chroptěl a celkově vykazoval známky intoxikace alkoholem či jinou omamnou látkou,“ uvedla na Facebooku mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Otevřít nechtěl, strážníci proto na pomoc zavolali policii i hasiče, kteří otevírání zamknutých dveří zvládají. Tento typ s bezpečnostním kováním 

„Bezpečnostní kování dveří bylo však nad technické možnosti, a proto bylo rozhodnuto o vstupu přes balkon za pomoci bezpečnostní plošiny,“ sdělila Seifertová. S hasiči na ni vylezli i strážníci, kteří se pak přes balkon dostali do bytu. 

Opilce, který nejdřív spolupracoval, ale pak přešel znovu k agresivitě, zpacifikovali a nasadili mu pouta.

Po vyvedení z domu ho ošetřili zdravotníci a ještě mu změřili alkohol v dechu. Bylo to přes 2,3 promile. Agresivní opilec proto skončil na protialkoholní záchytné stanici.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hlavního města

Štítky alkohol, hasiči, policie, záchranáři, městská policie, záchytka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Opilec házel z balkónu lahve, strážníci proti němu zasáhli z plošiny  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.