Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policie viní čtyři lidi a čtyři firmy kvůli dotacím v Českém tenisovém svazu. V jeho sídle zasahovala centrála proti organizovanému zločinu

Policie dnes obvinila čtyři lidi a čtyři právnické osoby kvůli zneužívání dotací, které poskytl stát Českému tenisovému svazu na podporu sportu. Stíhá je za dotační podvod a za zjednání výhody při zadání veřejné zakázky. V jeho sídle v Praze dnes zasahovala Národní centrála proti organizovanému zločinu.

V rámci vyšetřování provádí policejní orgán domovní prohlídky a prohlídky jiných prostor na řadě míst v Praze i v dalších městech. S ohledem na probíhající úkony trestního řízení nebudou v současné době poskytovány bližší informace," napsal na webu Vrchního státního zastupitelství dozorující státní zástupce Ondřej Trčka.

Radiožurnál předtím upozornil, že v sídle Českého tenisového svazu zasahuje Národní centrála proti organizovanému zločinu. „Mohu pouze sdělit, že náš útvar dnešního dne provádí úkony trestního řízení. Podávání informací má vyhrazeno Vrchní státní zastupitelství v Praze," řekl mluvčí útvaru Jaroslav Ibehej. Zástupci tenisového svazu na žádost o rozhovory nereagovali.

Svaz měl podle Radiožurnálu vyplatit desítky milionů korun ze státní dotace spolku Orel Jednota Praha - Balkán, který vede vlivný tenisový funkcionář Vojtěch Flégl. Jen za rok 2021 mělo jít o více než 40 milionů korun, což byla takřka třetina celkové dotace, kterou svaz obdržel na podporu svého sportu v Česku. Část peněz určená na pořádání turnajů přitom měla skončit na účtech Fléglových firem.

Flégl je jedním z blízkých spolupracovníků prezidenta svazu Ivo Kaderky. Patří k členům dozorčí rady a Rady Českého tenisového svazu. Peníze určené na pořádání turnajů měl spolek dál vyplácet firmám za jednotlivé služby, přičemž některé z nich měly patřit právě Fléglovi nebo jeho rodinným příslušníkům.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Redakce Pražské Drbny

Štítky Český tenisový svaz, Centrála proti organizovanému zločinu, obvinění, zásah, dotace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie viní čtyři lidi a čtyři firmy kvůli dotacím v Českém tenisovém svazu. V jeho sídle zasahovala centrála proti organizovanému zločinu  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.