Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Soud uložil chlapci, který v Praze brutálně napadl ženu, čtyři roky vězení

Nezletilého cizince, který loni v létě podle obžaloby brutálně zbil a pokusil se znásilnit ženu na autobusové zastávce v pražské Hostivaři, potrestal dnes soud čtyřmi lety vězení. Verdikt není pravomocný. Hoch, jemuž bylo v době činu 15 let a který má zkušenosti s boxem, napadl ženu ranami pěstí do obličeje. Sexuální čin nestihl podle soudu dokonat, protože jiný nezletilý hoch zburcoval z nedalekého domu policii.

Mladíkovi hrozilo vzhledem k jeho věku maximálně pětileté vězení. Kdyby byl dospělý, mohly by mu soudy za pokus o znásilnění se smrtelným následkem uložit až 18 let. Jméno obžalovaného mladistvého ani žádné informace, které by mohly vést k odhalení jeho totožnosti, nelze podle zákona zveřejnit. Rozsudek mu uložil povinnost uhradit napadené ženě celkem 457 tisíc korun s úroky.

Hoch na osmatřicetiletou ženu zaútočil v noci 12. srpna 2023 v Doupovské ulici v Praze 10, kde čekala před druhou hodinou ranní na příjezd své matky, se kterou si naplánovaly výlet. Ženy se nejprve zeptal, v kolik jede příští autobus, a když mu odpověděla, bez varování ji napadl. Opakovanými údery pěstí a rdoušením jí přivodil bezvědomí a bezvládnou ji pak odtáhl do křoví, kde ji podle rozsudku svlékl a položil na záda. Po příjezdu policie utekl a na místě zanechal jak svoje doklady, tak i své oblečení.

Ženě podle rozsudku hrozila smrt, v poloze na zádech totiž mohla vdechnout zvratky. Mladík jí zlámal řadu kostí v obličeji, měla také otřes mozku. Musela podstoupit několik operací, má posttraumatický syndrom a doživotně se zřejmě nezbaví dvojitého vidění.

Mladík u soudu odmítl sexuální motiv. Tvrdil, že ženu napadl, protože byl frustrovaný z událostí předešlého večera a protože se vyjádřila rasisticky a vulgárně na úkor jeho národa. Do křoví ji podle své verze odtáhl, aby jí tam poskytl první pomoc. Soud dnes mimo jiné poukázal na to, že chlapec při hlavním líčení neprojevil vůbec žádnou lítost a proces „sledoval se zvědavým zájmem". Znalci u mladíka nenašli žádnou sexuální poruchu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky soud, napadení, Hostivař, vězení, trest, mladík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Englic

Čtyři roky za brutalitu, z níž napadená bude mít trvalé následky? Měli mu dát podmínku nebo ještě lépe úplně ho zprostit viny. Na to jsou naše soudy specialisty.

Pátek, 16. února 2024, 10:14Odpovědět

Soud uložil chlapci, který v Praze brutálně napadl ženu, čtyři roky vězení  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.