Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Policie řeší případy schvalování střelby na univerzitě i další vyhrožování

Pražští kriminalisté se i pět dní od tragické střelby na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy zabývají jednotlivci, kteří jednání vraha schvalují nebo vyhrožují, že udělají něco podobného. Jen za pondělí to bylo sedm případů.

Lidi, kteří činem inspirovali a vraha chtěli napodobit, evidovali kriminalisté hned během večera 21. prosince, jen pár hodin po masakru. 

Muže, který policii volal, že si chce pořídit zbraň a zabíjet, zadrželi 22. prosince v jeho bytě, jejich pozornosti ani neušel člověk, který na sociální síti sdílel fotku zbraně s popiskem my turn (jsem na řadě). 

VIDEO: Inspiroval jsem se střelcem, chci také zabíjet, volal muž policii. Přišla si pro něj zásahovka

Střelec, který během čtvrteční střelby zavraždil čtrnáct lidí a mnoho dalších zranil, inspiroval svým činem dalšího muže. Ten se včera večer rozhodl, že si chce pořídit zbraň a také zabíjet. O svém plánu informoval policii. Ke dveřím jeho bytu...

„Začalo to fotkou zbraně s textem "my turn", pokračovalo výmluvou, že se jednalo o humor a dnes to skončilo sdělením podezření ze spáchání přečinu násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci,“ shrnuli na platformě X policisté. 

Lidé se ale nepoučili a v nebezpečném vyhrožování nebo schvalování útoku pokračují. Během pondělí pražští kriminalisté řešili sedm takových případů. „Naprostá většina těchto hrdinů již byla ustanovena,“ informovala policie.

Celkem je to v celé republice víc než padesát případů, nejčastěji ze sociálních sítí. Týkají se nejčastěji šíření poplašné zprávy, nebezpečného vyhrožování nebo schvalování trestného činu. 

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, vyhrožování, kriminalisté, střelba, Praha, Univerzita Karlova

Policie řeší případy schvalování střelby na univerzitě i další vyhrožování  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.