Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Mladík si objednával elektroniku do boxů, které vykrádal. Policie ho chytila při činu

Osmadvacetiletý muž se snažil okrást obchodníky s elektronikou. Několik uplynulých týdnů si přes internet objednával zboží do boxů, kde počkal na kurýra, který zboží přivezl, aby viděl, který z boxů použije. V jednom případě se mu podařilo box vykrást a odnést si iPhone za desítky tisíc. Pokus o další krádež se však muži nevyplatila.

Když bylo zboží v boxu a vzduch byl čistý, snažil se zloděj vybrat zboží z boxu s nářadím v ruce. Podařilo se mu to v jednom ze tří provedených případů a odnesl si iPhone za desítky tisíc.

Policie muže zadržela při jeho čtvrtém pokusu, který se odehrál ve čtvrtek 30. listopadu v Plzeňské ulici. „Kolem půl čtvrté ráno se šroubovákem v ruce přišel pro objednané iPhony za sto tisíc korun a šel na jisto. O několik hodin dříve totiž opět bedlivě sledoval, kam kurýr telefony dává. Netušil však, že není sám, a v tu dobu tam na něj již několik hodin čekali policisté z místního oddělení Zličín, kteří získali informace, co má nenechavec v plánu,“ popsal policejní mluvčí Jan Rybanský.

Policisté věděli, že zloděj si místo nejdřív obhlédne, pak z místa odejde a za chvíli se vrátí, aby se pokusil o vloupání. Několikahodinové čekání se policistům vyplatilo a překvapeného mladíka hlídka zadržela přímo při činu.

„Muži bylo sděleno podezření pro trestný čin krádež, za což mu v případě odsouzení hrozí několikaletý trest odnětí svobody,“ dodal mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky krádež, box, telefon, elektronika, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Mladík si objednával elektroniku do boxů, které vykrádal. Policie ho chytila při činu  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.