Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Muž chtěl koupit hady z Paříže. Podvodníkovi poslal dvacet tisíc a hady nikdy neviděl

Muž z Prahy chtěl koupit dva hady, které nabízel k údajnému prodeji muž z Paříže. Kupující muži poslal předem domluvenou částku, později ho prodejce navíc žádal o další peníze za čipování zvířat a další platby, které však už kupující nezaplatil. S vidinou koupených hadů se rozloučil a obrátil se na policii.

Policisté pravidelně varují, před podvodníky, kteří své oběti hledají přes internet. „Je jedno, jestli si kupujete obnošené oblečení, starší elektroniku, nebo prodáváte hračky po svém dítěti, podvodníci vás mohou překvapit kdykoliv,“ uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Své o tom ví sedmačtyřicetiletý muž z Prahy, který takto přišel o více než dvacet tisíc korun, když se rozhodl přes internet koupit dva hady v celkové hodnotě 450 euro.

„Ty nabízel údajný chovatel v hlavním městě Francie. Muž předem uhradil prodávajícímu požadovanou částku. Během následujících hodin obdržel zprávu o nutnosti dodatečné platby za čipování zvířat, aktivaci čipu a náhradní obal. Z toho důvodu postupně v několika částkách údajnému chovateli zaslal dalších přibližně 400 euro. Celý scénář o nutnosti úhrady dalších nečekaných výdajů však pokračoval. Následně prodejce požadoval uhrazení další částky, a to 50 euro za přesnou lokaci hadů, tu však již zájemce o koupi zvířat nezaplatil. Od toho okamžiku s kupujícím přestal údajný prodejce komunikovat,“ popsala průběh podvodu mluvčí.

Policie zahájila úkony trestního řízení kvůli podezření z trestného činu podvod a pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí dvouleté vězení.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky hadi, podvod, peníze, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž chtěl koupit hady z Paříže. Podvodníkovi poslal dvacet tisíc a hady nikdy neviděl  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.