Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Cizinec si přišel na úřad vyměnit falešný řidičák za český. Místo dokladu si převzal obvinění

Osmačtyřicetiletý cizinec si sehnal padělaný řidičský průkaz, se kterým přišel na český úřad, kde ho předložil a a snažil se ho vyměnit za český. K tomu však nedošlo a místo českého řidičáku si řidič kamionu převzal obvinění od kriminalistů.

Komisařka služby kriminální policie a vyšetřování zahájila proti cizinci trestní stíhání a obvinila ho ze spáchání trestného činu padělání a pozměnění veřejné listiny, a to na základě zjištěných skutečností a jejich prověření.

„Tohoto se dopustil tím, že v blíže nezjištěnou dobu si odmačtyřicetiletý muž, jakožto řidič kamionu, obstaral ve své zemi padělaný řidičský průkaz, který poté předložil na hořovickém úřadu kvůli výměně za český řidičský průkaz,“ popsala policejní mluvčí Michaela Richterová.

Cizinecká policie při kontrole dokladu zjistila, že jde o padělek a byl postoupen k odbornému posouzení. „Dle vypracovaného odborného závěru bylo potvrzeno, že řidičský průkaz je padělaný, přičemž se jednalo o velice zdařilý padělek,“ popsala mluvčí a doplnila, že osmačtyřicetiletému muži hrozí v případě pravomocného odsouzení trest odnětí svobody až na tři roky nebo zákaz činnosti.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ivan Snídal

Štítky řidičský průkaz, podvod, padělek, Berounsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec si přišel na úřad vyměnit falešný řidičák za český. Místo dokladu si převzal obvinění  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.