Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Starosta si posílal na účet miliony korun z obecní kasy. Hrozí mu deset let vězení

Kriminalisté obvinili bývalého starostu obce Milý na Rakovnicku ze zpronevěry několika milionů korun z obecního rozpočtu a dalších trestných činů. Podle některých médií jde o Zdeňka Kvasničku (SNK), který je podezřelý ze zneužití pravomoci úřední osoby a zkreslování údajů o hospodaření. Během téměř dvaceti let zpronevěřil několik miliónů korun z finančních prostředků obce, kterou v daném období vedl.

„Důkladným prověřováním a na základě výsledku znaleckého posudku vyšetřovatel služby kriminální policie z oddělení hospodářské kriminality zahájil proti sedmdesátiletému muži trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání pokračujícího zločinu zpronevěry v souběhu se zločinem zneužití pravomoci úřední osoby a s přečinem zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění,“ uvedla na webu policejní mluvčí Michaela Richterová.

Některá média už dřív informovala o tom, že jde o exstarostu obce Milý na Rakovnicku Zdeňka Kvasničku.

Bývalý starosta se těchto trestných činů se dopustil tím, že za období jeho téměř dvacetiletého starostování hospodařil se svěřenými finančními prostředky na obecním účtu, který fakticky ovládal jako jediný. „Z něj postupně převáděl peníze na svůj osobní účet v řádu několika miliónů korun. Účetní obce k zaúčtování vždy předkládal jím upravené bankovní výpisy, ze kterých převody na svůj účet vymazal a upravil zůstatek účtu tak, jako by žádné finanční prostředky převedeny nebyly,“ popsala mluvčí.

Exstarostovi hrozí v případě odsouzení až deset let ve vězení.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky starosta, zpronevěra, vězení, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starosta si posílal na účet miliony korun z obecní kasy. Hrozí mu deset let vězení  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.