Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

VIDEO: Falešní taxikáři okrádali lidi v centru Prahy, bili je a vyhrožovali jim smrtí

Pražští kriminalisté dopadli dvojici lupičů, kteří v taxíku v Praze za použití násilí okrádali lidi. Když jim poškození nasedli do auta, vyhrožovali jim a bili je, až je donutili vydat jim hotovost. Násilníkům hrozí až deset let vězení.

První oběť si dvojice vyhlédla v Kaprově ulici kolem třetí ráno. Amerického turisty se dva muži sedící v taxíku zeptali, zda jim nerozmění. Souhlasil a přisedl si. Popojeli s ním do Holečkovy a tam mu začali vyhrožovat zabitím, pokud jim nedá peníze. 

„Následně se spolujezdec na předním sedadle otočil, pěstí udeřil poškozeného do obličeje a vzal si jeho peněženku. Oloupenému nezbylo

nic jiného než z vozidla utéci,“ popsal na webu policejní mluvčí Jan Rybanský.

Dalšího muže okradli o šest dní později. Do taxíku jim nastoupil v Dlouhé nastoupil muž, který jen chtěl jet domů. „ I jemu bylo následně po cestě vyhrožováno ze strany osádky a byl donucen v průběhu jízdy opakovaně vybírat z bankomatů finanční hotovost. Na konci cesty si "taxikáři" pod pohrůžkou zbraně vymohli další tři tisíce korun, jinak by ho domů nepustili,“ dodal Rybanský.

Dohromady ho obrali o deset tisíc korun. 

Kriminalisté si vyslechli svědectví obou oloupených a dvojici se jim podařilo idenfikovat. „Zadržení pak proběhlo 11. října a o den později bylo mužům sděleno obvinění pro trestný čin loupež, za což jim v případě odsouzení hrozí až desetiletý trest odnětí svobody,“ informoval Rybanský. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, taxi, krádež, násilí, zásahová jednotka, vyhrožování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hana N

Co to je zase za češtinský paskvil? Paní Hradilová by se měla věnovat něčemu jinému než psaní. Cituji: "První oběť si dvojice vyhlédla v Kaprově ulici kolem třetí ráno. Amerického turisty se dva muži sedící v taxíku zeptali, zda jim nerozmění. Souhlasil a přisedl si." Česky to není a pochopitelné už vůbec ne.

Pátek, 27. října 2023, 06:58Odpovědět

VIDEO: Falešní taxikáři okrádali lidi v centru Prahy, bili je a vyhrožovali jim smrtí  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.