Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Šlo o vraždu. Policie zveřejnila podrobnosti z tragédie v žižkovské hospodě

Incident, který se stal v sobotu 22. října odpoledne v jedné z hospod v žižkovské Hartigově ulici, policie označila jako vraždu. Z té je obžalovaný pětačtyřicetiletý útočník, kterému hrozí až osmnáct let za mřížemi. Policie tak přehodnotila původní kvalifikaci činu jako těžké ublížení na zdraví s následkem smrti.

Útočník začal pobodanému muži poskytovat první pomoc

Roztržka v jedné z hospod v Hartigově ulici na pražském Žižkově v sobotu skončila tragicky. „V restauraci po předchozí rozepři mezi dvěma muži jeden z nich zemřel,“ napsali policisté po činu na síti X.

Útočník si podle informací ČTK z místa hned po incidentu uvědomil, co způsobil, a začal muži, které předtím pobodal, okamžitě poskytovat první pomoc. Na záchranu však už bylo pozdě, muže nedokázali oživit ani přivolaní zdravotničtí záchranáři, kteří přijeli na místo.

Policisté dnes odpoledne zveřejnili informaci o tom, že zasahovali v Hartigově ulici na pražském Žižkově. Proběhla tam hospodská rvačka s tragickým koncem pro jednoho z účastníků. „V restauraci po předchozí rozepři mezi dvěma muži jeden z nich...

Oba muži jsou české národnosti

Policie případ nejdřív kvalifikovala jako trestný čin těžké ublížení na zdraví s následkem smrti. Při vyšetřování však policie zjistila skutečnosti, kvůli kterým případ překvalifikovala na vraždu. „Dnes pětačtyřicetiletému muži sdělili obvinění a hrozí mu až osmnáct let za mřížemi,“ uvedli v neděli policisté na síti X.

Oba muži jsou české národnosti, potvrdil mluvčí policie Richard Hrdina.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky vražda, tragédie, Žižkov, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šlo o vraždu. Policie zveřejnila podrobnosti z tragédie v žižkovské hospodě  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.