Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

VIDEO: Dva páry z Prahy vyráběly drogy. Pervitin vařily na chatách

Pražští kriminalisté zadrželi dohromady sedm lidí, kteří se podíleli na výrobě a distribuci drog. Dva páry vařily pervitin na chatách, další muž v rodinném domě a dva policisté obvinili za to, že prostory na výrobu poskytli. Hrozí jim až deset let vězení.

Pro celou partičku si členové pražské a středočeské zásahové jednotky přišli v ráno v pondělí 25. září. 

Do výroby drog se pustily dva partnerské páry. První dvojice vařila v chatě v Horních Jirčanech v o okrese Praha- Západ. Tam žena s šestnáctkrát trestaným mužem vyráběli metamfetamin za účelem dalšího prodeje. „Při provedené domovní prohlídce policisté nalezli chemikálie a komponenty pro výrobu drog. Odhalili více než 800 gramů červené fosforu, ze kterého by následně vyrobili přibližně 2 500 gramů metamfetaminu,“ uvedla na policejním webu mluvčí Eva Kropáčová.

Druhý pár pervitin vařil v rodinném domě v Praze 4 a také v chalupě v obci Kytlice. U nich také našli chemikálie a další komponenty, k tromu 80 gramů metamfetaminu a 50 gramů prekursoru látky efedrin.

Pátým je muž ze středočeské Kouřimi, kde i vyráběl drogy. „Zadržený v průběhu svého podnikání pokoušel navázat spolupráci s druhým partnerským párem.  Při provedené domovní prohlídce kriminalisté v domě nalezli varnu drog a další část komponentů určených k výrobě drog měl ukrytou a zakopanou na zahradě,“ popsala Kropáčová. 

Trest čeká i na čtrnáctkrát trestaného pětačtyřicetiletého muže a devětkrát trestaného dvaatřicetiletého muže. Ti poskytli dvojicím prostory s vědomím, že tam budou vyrábět drogy.

„Kriminalisté všech sedm osob obvinili z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což jim hrozí trest odnětí v délce od jednoho roku až do deseti let,“ dodala Kropáčová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, drogy, výroba, pervitin, trest, vězení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hana N

Paní Hradilová, naučte se konečně česky!

Sobota, 7. října 2023, 06:21Odpovědět

VIDEO: Dva páry z Prahy vyráběly drogy. Pervitin vařily na chatách  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.