Počasí dnes26 °C, zítra24 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Na derby dohlížely stovky policistů. Největšími problémy byly římské svíce a rozbité záchody

Na derby dohlížely stovky policistů z pořádkové, dopravní i cizinecké policie, členové antikonfliktního týmu, kriminalisté, speciální a krajské pořádkové jednotky, ale také policisté se psy a na koních a několik desítek městských strážníků. Největším problémem bylo podle mluvčího policie poničení sedaček a záchodů v sektoru hostí. Jednoho fanouška policie po utkání zajistila. Přesto šlo podle policie o odpovídající bezpečnostní opatření.

Policisté na koních, psovodi a těžkooděnci. Podle policie odpovídající bezpečnostní opatření

Policisté nachystali na nedělní fotbalové derby mezi pražskými rivaly Spartou a Slavií tradiční bezpečnostní opatření. Nejen v okolí stadionu v pražských Vršovicích tak byly k vidění stovky policistů. V akci byli členové pořádkové, dopravní i cizinecké policie, antikonfliktního týmu, kriminalisté, speciální a krajské pořádkové jednotky, policisté z oddělení hipologie a kynologie a také několik desítek městských policistů.

Už před samotným zápasem policisté z pořádkových jednotek a antikonfliktního týmu doprovázeli pochod fanoušků Sparty, který vedl z Václavského náměstí na stadion Slavie. „Před utkáním a v průběhu pochodu z Václavského náměstí ke stadionu v Edenu nedošlo k výraznému narušení veřejného pořádku a protiprávnímu jednání,“ uvedl pro redakci Pražské Drbny policejní mluvčí Jan Rybanský.

V okolí stadionu, kam si na derby, které skončilo remízou 1:1, našlo cestu celkem 19 370 diváků, se policisté snažili zajistit co nejplynulejší provoz.

Pražské derby skončilo remízou, oba góly padly z penalty

Fotbalisté Sparty v devátém ligovém kole remizovali v přímém souboji o první místo v tabulce v pražském derby na stadionu Slavie 1:1 a udrželi se o skóre v čele soutěže. Domácí poslal ve šlágru podzimu ve vyprodaném Edenu v 58. minutě z penalty...

Jeden zajištěný fanoušek a rozbité záchody

Během zápasu použili fanoušci obou celků pyrotechniku, a to podle policie v masivní míře. Odpálení římských svící je přestupek. „Dále fanoušci hostujícího celku použili v několika případ dělobuch, kdy toto jednání bylo vyhodnoceno jako spáchání trestného činu výtržnictví,“ popsal pro Drbnu Rybanský.

Fanoušci hostující Sparty poškodili sedačky ve svém sektoru a podle podle policie i toalety, i toto jejich chování policisté kvalifikovali jako trestný čin poškození cizí věci. „Všechna tato protiprávní jednání v současné době prověřujeme a vyhodnocujeme kamerové záznamy,“ uvedl mluvčí. Po zápase policisté zajištili a předvedli na služebnu jednoho fanouška domácí Slavie, který „neuposlechl výzev úřední osoby.“

Bezpečnostního opatření se zúčastnilo několik stovek policistů, což je podle mluvčího odpovídající bezpečnostní opatření.

Ohodnoť článek

Foto SK Slavia Praha

Štítky derby, policie, fanoušci, Sparta, Slavie, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na derby dohlížely stovky policistů. Největšími problémy byly římské svíce a rozbité záchody  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.