Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Dohodneme se, že vám dám peníze? Řidič pod vlivem drog chtěl uplatit policisty, nabízel deset tisíc

Deset tisíc korun nabízel policistům muž, kterého za volantem v centru Prahy přistihli pod vlivem drog. Tvrdil jim, že se řízením živí, a snažil se je přemluvit, aby celou věc nechali být. Ti ale jeho opakované návrhy nepřijali, pokus o podplácení zdokumentovali a muži teď za to hrozí až šest let vězení.

Muž v pátek 15. září po jedné ráno projížděl Václavským náměstím, když si o hlídka vybrala k běžné kontrole. Chtěli po něm jen doklady, všimli si ale, že se chová roztržitě a těká očima. Přiznal, že alkohol večer pil, test mu ale v dechu žádný neprokázal.

Když se ho ale policisté zeptali na drogy a chtěli mu provést test, hned věděl, že je zle. „Dohodneme se, že vám dám peníze?“ reagoval muž. „Se živím řízením, bych vám mohl dát nějaký peníze,“ pokračoval.

Test pak vysvětlil, proč muž podplácení zkoušel, byl totiž pozitivní na přítomnost zakázaných látek. Nakonec řidič sám potvrdil, že užil pervitin.

S nabízením peněz, za to, „že to necháte a nebudeme se o tom dál bavit“, pokračoval i cestou na lékařské vyšetření do Bulovky, a dokonce pak i na místním oddělení. Každému z policistů chtěl dát deset tisíc.

„Policisté jej tedy mimo řízení pod vlivem návykové látky budou nyní řešit i pro trestný čin podplácení. V případě odsouzení muži za trestný čin podplácení hrozí trest odnětí svobody v délce až šesti let,“ uvedla na policejním webu mluvčí Eva Kropáčová.

Dodala, že letos už se pražské policisty pokusilo uplatit 18 lidí.


 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, drogy, řízení, úplatek, kontrola, hlídka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dohodneme se, že vám dám peníze? Řidič pod vlivem drog chtěl uplatit policisty, nabízel deset tisíc  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.