Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Muže, který na Chodově oloupil nevidomého, hledá policie

Policisté pátrají po pachateli, který ve čtvrtek odpoledne v Praze 11 oloupil nevidomého muže. Pod záminkou přiměl nevidomého k tomu, aby vytáhl peněženku a následně mu ji vytrhl z ruky. Když nevidomý začal volat o pomoc, pachatel mu zkroutil ruku za zády a ukradl mu i mobilní telefon. Policie žádá případné svědky, aby se obrátili na linku 158.

K činu, který mluvčí policistů popsal jako „hyenismus“, došlo ve čtvrtek 7. září kolem čtvrté hodiny mezi ulicemi Kaplanova a Blatenská v Praze 11. Neznámý muž si přisedl na lavičku vedle nevidomého devětapadesátiletého muže, kterého požádal o dvacet korun. Nevidomý v dobré víře vytáhl peněženku, když ale hledal příslušnou minci, pachatel mu celou peněženku vytrhl z ruky. „Poté co napadený začal volat o pomoc, mu pachatel zkroutil ruku za zády a z kapsy mu sebral mobilní telefon,“ popsal ve zprávě pro média mluvčí policistů Richard Hrdina„Ihned poté z místa utekl neznámo kam. Nevidomému tím způsobil škodu za bezmála dvacet tisíc korun,“ dodal mluvčí.

Policisté nemají popis podezřelého

Místo, kde k činu došlo, není pokryto bezpečnostními kamerami, policisté tak neví, jak pachatel vypadal nebo co měl na sobě. „Jediné, co detektivové od poškozeného zjistili je, že by se mělo jednat o muže mezi třiceti a čtyřiceti lety, který hovořil plynule česky bez přízvuku,“ popsal Hrdina. Lokace je ale velmi frekventovaná, policisté tak věří, že incident neunikl kolemjdoucím. 

„Prosíme kohokoliv, kdo se v tomto místě ve výše uvedený čas pohyboval a má jakékoliv informace k případu, aby se ozval na linku 158,“ vzkázal mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky krádež, nevidomý, policie, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Rada pro dárce, mějte tu dvacku v kapse. To se doporučuje i v usa, je to cena dávky drogy. Recidivistům vždy okamžitě nasazovat monitorování náramky, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nabo doma. O důvodech mafiánského bahna bendostánu čtěte více ve vláknech diskuse pod Komentáře, Glosy a další články zde na drbně.

Sobota, 9. září 2023, 13:05Odpovědět

Muže, který na Chodově oloupil nevidomého, hledá policie  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.