Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Ve skladu Albert v Klecanech našli policisté v zásilce banánů přes 600 kilogramů kokainu

Ve velkoskladu řetězce Albert v Klecanech našli policisté kokain za dvě miliardy. 646 kilogramů drog našli zaměstnanci při vybalování biobanánů. Podle Národní protidrogové centrály se jedná o jednu z největších zadržených zásilek v České republice.

Zprávu přinesl web TN.cz. „Zaměstnanci velkoskladu supermarketu Albert v sobotu odpoledne při vykládání palet s biobanány našli podezřelé balíčky a kontaktovali policii. Nalezeny byly kilové balíčky s podezřelým práškem. Test náhodného vzorku prokázal, že se jedná o omamnou látku, přesněji o kokain,“ uvedla mluvčí Národní protidrogové centrály (NPC) Lucie Šmoldasová.

Jeden gram kokainu se prodává za 3 tisíce korun. Za celou dodávku by tak distributoři získali dvě miliardy korun. Zdroj TN.cz uvedl, že policejní zásah v Klecanech trval celé sobotní odpoledne. „Do Klecan přijeli policejní těžkooděnci okolo sobotní 15. hodiny a se samopaly odnášeli kokain do dodávky. Byli tam až do 21:00. Všichni přítomní z toho měli strach,“uvedl informátor.

Mluvčí řetězce Albert k případu nedodal žádné informace. „Žádné další podrobnosti nemůžeme vzhledem k probíhajícímu policejnímu vyšetřování poskytovat,“ řekl mluvčí Jiří Mareček. Policisté na základě nálezu prohledali i další distribuční centra, další drogy ale nenašli. „Prohledali jsme celou zásilku banánů, která do Česka putovala z Ekvádoru přes Amsterdam,“ vysvětlila Šmoldasová.
 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky drogy, banány, policie, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Nuda v Brně?

Neděle, 13. srpna 2023, 16:13Odpovědět

Ve skladu Albert v Klecanech našli policisté v zásilce banánů přes 600 kilogramů kokainu  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.