Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Nechali psa v autě, ten uhynul. Policie znovu apeluje na veřejnost

Strážníci řešili další případ psa, kterého majitelé nechali v autě a odešli pryč. Německý boxer čekal na své dva páníčky na zadním sedadle auta tři hodiny, zatímco byli na návštěvě v nemocnici. Psův organismus se přehřál a ani ochlazování už nepomohlo. Městská policie proto znovu apeluje na všechny, aby své mazlíčky ani děti nenechávali v létě čekat v autě.

76letý majitel psa a jeho padesátiletý syn spoléhali na to, že je venku chladnější počasí. Psovi ponechali zadní okénko pootevřené na asi 1,5 cm.

Strážníky přivolala kolemjdoucí žena, která si psa všimla. „Když hlídka přijela, stál německý boxer na zadním sedadle, slintal a reagoval na podněty. Podle výpovědi svědkyně z bytu nad zaparkovaným vozidlem byl pes v autě už tři hodiny,“ uvedla městská policie na Facebooku.

Masáž srdce už nepomohla

Pokusili se kontaktovat majitele auta, a když se to nepodařilo, stlačili strážníci pootevřené okno dolů a psa vysvobodili. Začali ho pozvolna chladit vodou od tlapek, zavolali státní policii a kolegy z útulku pro opuštěná zvířata.

V ten moment se z nemocnice vrátili oba muži. Syn se psa ujal a položil ho na chodník, ten ale začal nepravidelně dýchat a ztrácet vědomí. Masáž srdce tlakem na hrudník byla neúspěšná.

„Znovu apelujeme na veřejnost, nenechávejte děti ani zvířata čekat v autě! Jejich organismus se rychle přehřeje, ani nemusí právě panovat tropické teploty,“ vyzývají strážníci ve zprávě.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky policie, zvířata, přehřátí, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nechali psa v autě, ten uhynul. Policie znovu apeluje na veřejnost  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.