Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

VIDEO: Muž vyhrožoval prezidentovi bombou, může za to do vězení až na tři roky

Jen pár hodin stačilo kriminalistům, aby dopadli muže, který prezidentu Petru Pavlovi v emailu vyhrožoval bombou v kanceláři. Policisté z odboru extremismu a terorismu ho vypátrali v České Lípě a zadrželi. Muž se podobnou činností zřejmě baví, v minulosti už poslal čtrnáct podobných mailů.

Zprávu dostala Kancelář prezidenta republiky v pondělí 17. července ve dvě ráno. Anonym v mailu tvrdil, že jsou v prezidentově kanceláři výbušniny, které lze odpálit na dálku. Případ si převzali kriminalisté z odboru extremismu a terorismu.

„Detektivové za využití všech operativně pátracích prostředků podezřelého muže během několika hodin vypátrali a za spolupráce s kolegy z České Lípy ho zadrželi,“ informoval na webu policejní mluvčí Richard Hrdina

Poté zjistili, že jednačtyřicetiletý muž už podobných emailů v minulosti poslal čtrnáct. K tomu byl dvakrát odsouzen za majetkovou trestnou činnost.

V tuto chvíli je podezřelý ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy. Pokud mu prokáží vinu, soud ho může poslat do vězení až na tři roky.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky prezident, policie, email, hrozba, bomba, zadržení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž vyhrožoval prezidentovi bombou, může za to do vězení až na tři roky  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.