Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Smrt Ukrajincům, sláva Putinovi, Sieg Heil, křičel muž a hajloval. Je v rukou policie

Pražští kriminalisté z oddělení extrémismu a terorismu vypátrali výtržníka, který podle policie projevoval sympatie k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka. K incidentu, při kterém muž hajloval a křičel „smrt Ukrajincům, sláva Putinovi, Sieg Heil“ došlo v ulici Vodácká v Praze 28. června kolem šesté hodiny večer před koncertem kapely Divokej Bill. Nyní budou s mužem podle policie prováděny úkony trestního řízení.

Vše začalo, kdy měl muž slovní rozepři s řidičem přepravní služby, kterému později kopnul do dveří auta a ihned poté, jak uvedl policejní mluvčí, „veřejně jak verbálně, tak i gesty, projevoval sympatie k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka.“

Podle reportérky Seznam Zpráv, která byla na místě, muž hajloval a u toho křičel „smrt Ukrajincům, sláva Putinovi, Sieg Heil“. Případem se později začali zabývat kriminalisté z oddělení extrémismu a terorismu, kteří muže vypátrali.

„Děkujeme všem za pomoc s pátráním. Podezřelý muž byl na základě poznatku vypátrán a nyní s ním budou prováděny úkony trestního řízení,“ popsal mluvčí policie Richard Hrdina a doplnil, že agresorovi, který se takto zachoval, hrozí v případě odsouzení až tříletý pobyt za mřížemi.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky krimi, extremismus, pátrání, koncert, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smrt Ukrajincům, sláva Putinovi, Sieg Heil, křičel muž a hajloval. Je v rukou policie  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.