Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Muž bránil hradby. Zastrašoval kolemjdoucí a házel trámy na policisty

Policisté a strážníci museli řešit bizarní případ, který se stal na nymburských hradbách. V prostoru podkroví hradební věže, kam je veřejnosti vstup zakázán, se podle oznámení lidí pohyboval muž, který v kolemjdoucích vyvolával svým jednáním strach. Muž nejprve útočil na strážníky, házel na ně fošny, dlažební kostky a skleněnou lahev a podobně se zachoval i k hlídce státní policie. Nakonec si agresor vyslechl podezření ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě.

Po osmé hodině večerní v Den slovanských věrozvěstů lidé zavolali strážníky městské policie, aby je informovali o tom, že v podkroví hradební věže se pohybuje muž, ze kterého mají přítomní návštěvníci opevnění strach a u kterého nelze vyloučit, že má u sebe nůž.

Hlídka tedy vyrazila pod hradby, ale místo komunikace se strážníci dočkali jen ignorace a později několika hozených předmětů jejich směrem. Dvaačtyřicetiletý muž na strážníky házel fošny, dlažební kostky a skleněnou lahev a domáhal se příjezdu státní policie.

Hlídky policie na místo skutečně přijely, ale těm se dostalo úplně stejného přivítání. „Muž stále nereagoval na výzvy a v házení trámů pokračoval. Policisté proto museli využít zákonných donucovacích prostředků, pepřový sprej, který byl nakonec účinný a muže zadrželi,“ popsala mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Agresor skončil v policejní cele, odkud jej následující den policisté propustili. „Vysvětlení pro své jednání neměl,“ uvedla mluvčí a doplnila, že prošetřování útočníkova jednání stále probíhá a že trestní zákoník vymezuje za trestný čin násilí proti úřední osobě trest odnětí svobody od šesti měsíců až na šest let.

Ohodnoť článek

Foto Městská policie Nymburk

Štítky hradby, útok, policie, Nymburk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž bránil hradby. Zastrašoval kolemjdoucí a házel trámy na policisty  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.