Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policisté objasnili sérii šestnácti vloupání do vozidel a krádeží kol i aut

Policisté objasnili sérii celkem šestnácti vloupání do osobních aut, krádeží aut a jízdních kol. Policie připomíná, že násilné vniknutí do auta není pro zloděje problém a čas ani místo nehrají roli. Za trestnou činnost s celkovou škodou přes 1 200 000 korun si obvinění převzala trojice recidivistů ve věku 25, 32 a 38 let. Všem hrozí pětileté vězení.

Kriminalisté v rámci série objasnili také dvě krádeže osobních vozidel, v obou případech policie auta našla a vrátila majitelům.  V dalších dvou případech byly kriminalisty objasněny krádeže jízdních kol z koláren.

„Na stopu pachatelům kriminalisty přivedly poznatky z operativě pátrací činnosti a v několika případech i zajištěné stopy nebo kamerové záznamy z místa činů. Po vyhlášení pachatelů do celostátního pátrání následovalo jejich zadržení, kdy jeden z mužů byl ozbrojen dokonce dvěma plynovými pistolemi, které byly taktéž odcizené,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

„Za trestnou činnost s celkovou škodou přes 1 200 000 korun si obvinění z přečinů krádeže vloupáním, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku převzala trojice recidivistů ve věku 25, 32 a 38 let,“ uvedla mluvčí a dodala, že všichni tři muži mají poměrně rozsáhlou trestní minulost.

Všichni se primárně zaměřovali na vloupání do auta rozbitím okénka a byli několikrát soudně trestáni za majetkovou trestnou činnost.

„Dva nejaktivnější z mužů, kteří figurují ve všech objasněných skutcích, nyní čekají na soudní jednání ve vězení, kde si již odpykávají tresty za dřívější majetkovou trestnou činnost. Trestní stíhaní u posledního z trojce, je vedeno na svobodě. V případě odsouzení hrozí všem trest odnětí svobody až na 5 let,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky krádeže, auta, kola, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté objasnili sérii šestnácti vloupání do vozidel a krádeží kol i aut  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.