Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Soud začal projednávat případ muže, který zabil spolubydlícího ze squatu

Pražský městský soud dnes začal projednávat případ čtyřiačtyřicetiletého Karla Ctibora, který podle obžaloby loni v červnu pobodal ve vybydleném domě v Praze 4 svého spolubydlícího. Muž v nemocnici na následky zranění zemřel. Ctibor, kterému za vraždu hrozí až osmnáctileté vězení, vinu nepopírá. U soudu ale uvedl, že jednal v sebeobraně.

Ctibor se podle obžaloby loni 30. června večer ve squatu na Praze 4 pohádal se svým spolubydlícím. Při hádce ho bodl do zad nebozezem. V tu chvíli mu ale v dalších útocích zabránil svědek, který byl v zrovna s nimi ve vybydleném domě. Vytrhl mu vrták z ruky a zahodil ho. Také se snažil oba pohádané muže uklidnit, což se mu ale úplně nepovedlo.

Muži se podle žalobkyně hádali dál a ještě v noci Ctibor spolubydlícího pobodal dvěma keramickými noži. Zasadil mu deset ran, z toho šest vážných do hrudi a břicha. Oběti se poté podařilo utéci a venku ji náhodný kolemjdoucí zavolal záchrannou službu. Záchranáři pobodaného muže převezli do nemocnice, kde však na zranění zemřel.

S popisem skutku prakticky souhlasím," vypověděl Ctibor. „Musel jsem se ale bránit poměrně brutálnímu útoku pana poškozeného," dodal. S mužem se Ctibor podle své výpovědi seznámil na psychiatrické klinice, kde se dohodli, že spolu po propuštění budou bydlet ve squatu. Spolubydlící ale podle něj porušoval lékařský režim, vysazoval léky a nosil do domu drogy. Zhruba po týdnu společného soužití ho začal obviňovat, že mu schovává věci.

Obžalovaný dále vypověděl, že na něj spolubydlící začal v den incidentu verbálně útočit. Protože se začal přibližovat, Ctibor ho bodl. Pak se muži na čas uklidnili, dokonce spolu odešli do nedalekého podniku na pivo. V noci spolubydlící začal Ctibora podle jeho výpovědi škrtit. Muž zpanikařil a pobodal ho. Když poškozený utekl, nechal ho být.

Podle policistů měl muž v době útoku v těle metanfetamin. Ctibor uvedl, že si drogu vzal dříve a v té době se již pod jejím vlivem necítil.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ČTK, Kamaryt Michal

Štítky soud, vražda, squat, pobodání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud začal projednávat případ muže, který zabil spolubydlícího ze squatu  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.