Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ukrajinská ambasáda v Praze dostala podezřelý balíček, byla v něm živočišná tkáň

, aktualizováno 2. prosince 2022, 14:40

Na velvyslanectví Ukrajiny v Praze 6 dnes někdo poslal podezřelou zásilku, ve které policisté našli živočišnou tkáň. V okolí uzavřeli část komunikace a evakuovali lidi ze dvou budov. Podobný balíček dostal dnes dopoledne i ukrajinský konzulát v Brně.

O zásahu informovali policisté na svém Twitteru před půl druhou odpoledne. „Na Velvyslanectví Ukrajiny v Praze dorazila obdobná zásilka. I zde provádí pyrotechnici analýzu obsahu obálky, která na první pohled vypadá obdobně jako ta, která dorazila do Brna. Bližší informace sdělíme, jakmile pyrotechnici dokončí svoji práci,“ píše se na twitterovém účtu.

Ulici Charlese de Gaulla, ve které velvyslanectví sídlí, částečně uzavřeli. Později i preventivně evakuovali lidi ze dvou budov. Na místě pomáhali i hasiči, kteří asistovali pyrotechnikovi, přijeli i jejich chemici.

Po půl třetí policie akci ukončila. „Opatření na místě skončilo. V obálce nebyl nástražný výbušný systém, ale opět živočišná tkáň. Tu nyní budou zkoumat hasiči, kteří si obálku i s obsahem odvezli," napsali policisté na Twitteru.

Balíček dnes dopoledne dostal i ukrajinský konzulát v Brně. Policisté kvůli tomu uzavřeli pro dopravu ulici Barvičovu a evakuovali konzulát i blízkou mateřskou školu. Jak policie uvedla, v brněnském balíčku byla živočišná tkán, podle ukrajinského ministerstva zahraničí, přímo zvířecí oči.

Po výbuchu v Madridu přijala ukrajinská ambasáda v Praze systémová opatření

Po středečním útoku na ukrajinskou ambasádu v Madridu ukrajinské velvyslanectví v Praze aktualizovalo bezpečnostní protokoly a přijalo systémová opatření. Budovu také nepřetržitě hlídají policisté.

„Po teroristickém útoku ve Španělsku, dostaly ambasády v Maďarsku, Nizozemí, Polsku, Chorvatsku, Itálii a Rakousku, generální konzuláty v Neapoli a Krakově, a konulát v Brně, krvavé balíčky. Obsahovaly zvířecí oči. Balíčky jsou namočenené v tekutině charkteristické barvy a podle toho i zapáchaly. Zabýváme se významem tohoto vzkazu," uvedl na webu ukrajinského ministerstva zahraničí jeho mluvčí Oleh Nikolenko.

Informoval také, že ve Vatikánu někdo poničil vchod do rezidence velvyslance a ambasádě v Kazachstánu někdo vyhrožoval bombou. 

„Probíhá dobře naplánovaná kampaň teroru a zastrašování velvyslanectví. Nedokážou Ukrajinu zastavit na diplomatické frontě, a tak se nás snaží zastrašit. Mohu však ujistit, že jsou to marné snahy. Budeme i nadále efektivně pracovat na vítězství," sdělil přes Twitter ukrajinské ambasády v Praze ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba.

Ohodnoť článek

Foto Diplomatický servis

Štítky policie, Ukrajina, ambasáda, balíček, hasiči, pyrotechnici

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ukrajinská ambasáda v Praze dostala podezřelý balíček, byla v něm živočišná tkáň  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.