Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

VIDEO: Pražští celníci zabavili v Sapě padělky šperků, elektroniky a hraček za téměř devadesát milionů

Při několika kontrolách v pražské tržnici Sapa zabavili celníci falzifikáty luxusních značek za 87 milionů korun. Jednalo se o tisíce kusů šperků, elektroniky i hraček. Plyšáci ani plastové hračky nebyly podle celníků zdravotně testovány.

První kontrolu provedli ve středu 9. listopadu. V libušské tržnici zadrželi přes pět tisíc kusů náušnic, řetízků, přívěsků, náramků a prstenů, které nesly loga značek jako Versace, Chanel. Louis Vuitton a nejčastěji Harley Davidson. „Kontrole byla přítomna i zástupkyně majitelů ochranných známek, která potvrdila, že se skutečně jedná o falzifikáty,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí celního úřadu Nikola Soukalová. Celkem byla hodnota originálních výrobků vyčíslena na 82 milionů korun.

O tři dny později našli padělky bezdrátových sluchátek Apple, hraček a dalšího zboží pro děti označeného logem Minions. Dva tisíce kousků mělo hodnotu 3,5 milionu korun.

Hned další den si celníci vyšlápli na obchod s hračkami, provozovatel prodával plastové a plyšové hračky z kreslených pohádek a stavebnice pro děti s logem světových značek. „Nejenže u hraček došlo k porušení práva duševního vlastnictví, mohou také představovat zdravotní riziko. Takovéto hračky nejsou nikterak zdravotně testovány a nemají žádné certifikáty o zdravotní nezávadnosti,“ informovala Soukalová.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní úřad pro hlavní město Prahu

Štítky padělky, tržnice, Sapa, celní úřad, hračka, Harley Davidson, Louis Vuitton, Chanel, Apple, elektronika, šperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Pražští celníci zabavili v Sapě padělky šperků, elektroniky a hraček za téměř devadesát milionů  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.