Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Aspoň vím, kam jít se samopalem, napsal muž na Facebook. Hrozí mu vězení

Muž napsal nenávistný komentář pod jeden z příspěvků na sociální síti, který se týkal středeční demonstrace s názvem Společně proti nenávisti, která vypukne dnes v šest hodin večer na Václavském náměstí. Muž příspěvek komentoval slovy „Aspoň vím, kam mám přijít se samopalem, dík.“ Za jeho komentář mu hrozí až rok ve vězení.

V úterý 25. října policie přijala oznámení o tom, že pod jedním z příspěvků na sociální síti se objevil nenávistný komentář. Šlo o příspěvek týkající se demonstrace s názvem Společně proti nenávisti, která proběhne dnes večer na Václavském náměstí. Lidé na ní uctí památku obětí střeleckého útoku v Bratislavě a vzpomenou na všechny oběti předsudečně motivovaných útoků.

Pod tento příspěvek napsal muž komentář ve znění „Aspoň vím, kam mám přijít se samopalem, dík“. O věc se začali zajímat kriminalisté z odboru extremismu a terorismu. „Dohledali pisatele, kterého ztotožnili a dnes si ho předvolali na výslech,“ popsal naší redakci rychlost práce policie její mluvčí Jan Daněk.

Muž policistům podle Daňka vysvětlil, proč daný komentář napsal. „My se případem zabýváme pro podezření ze spáchání trestného činu násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci,“ vysvětlil Daněk a dodal, že muži hrozí až rok ve vězení.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto koláž Drbny, PČR, Pixabay

Štítky Facebook, komentář, sociální sítě, trestný čin, Praha, věznice, sociální síť, Václavské náměstí, policie, Bratislava, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aspoň vím, kam jít se samopalem, napsal muž na Facebook. Hrozí mu vězení  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.