Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Zloděje prozradily chytré hodinky. Policie ho podle nich sledovala až do úkrytu

Pražští policisté dopadli lupiče, který se vloupal do rodinného domu v Praze 5 a kromě dalšího sebral i chytré hodinky. Ty si nechal na ruce a muži zákona ho tak mohli sledovat až do úkrytu ve sklepě.

Vloupání do rodinného domu na Zličíně nahlásil majitel v pátek 14. října dopoledne. Nad ránem mu ukradli sportovní vybavení, osobní věci a elektroniku za desítky tisíc. Zloděj mu vzal i chytré hodiny, které se ovšem dají sledovat. Okradený tak na služebně oznámil, že jsou v Nádražní ulici na Smíchově.

„Tam se nachází i obchod zabývající se výkupem a prodejem elektroniky a vzniklo podezření, že by se kořist pokusil neznámý prodat právě tam. Když hlídka dorazila na místo v obchodě, ani před ním se už nikdo nenacházel,“ uvedl v prohlášení pro novináře policejní mluvčí Jan Rybanský.

Pachatel si ale hodiny nechal u sebe a signál tentokrát zachytili v Radlické ulici, kde se ve sklepech domů zdržují bezdomovci. Při jejich prohledávání policisté za pootevřenými dveřmi našli dva muže.

„Oba svorně tvrdili, že s vloupáním do rodinného domku nemají nic společného a žádné kradené věci u sebe nemají. Nebyla to však pravda.  Když poškozený prozvonil hodinky, rozezněly se na ruce jednoho z kontrolovaných, a tak nebylo pochyb, co bude následovat,“ popsal Rybanský.

Muž vrátil policistům část věcí z rodinného domu a pak už putoval na služebnu. Za trestný činu krádeže a porušování domovní svobody může do vězení až na dva roky.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, krádež, hodinky, pátrání, odhalení, rodinný dům, Praha, Zličín, Smíchov, chytré hodinky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Zloděje prozradily chytré hodinky. Policie ho podle nich sledovala až do úkrytu  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.