Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Polní nemocnici v Letňanech, která nebyla nikdy využita, čeká zbourání

Polní nemocnice v Letňanech, která byla vystavěna kvůli koronavirové epidemii, bude zrušena. Řekl to dnes na tiskové konferenci ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). Náměstek ministra Vladimír Černý uvedl, že zrušení navrhl z toho důvodu, jelikož její udržování považuje při nedostatku zdravotnického personálu za neúčelné. Nemocnice nebyla od konce října, kdy byla postavena, aktivována. Záložní nemocnice v Brně nadále zůstane.

Účelnější bude posílit kapacity normálních nemocnic, říká Černý

V případě, že by se zlepšila situace s personálem, jeví se podle Černého mnohem účelnější posílit kapacity normálních nemocnic než aktivovat polní nemocnici v Letňanech. Ministru Blatnému tedy nevrh ukončit záběr plochy v Letňanech a místo vyklidit. To ministr vzápětí potvrdil.

Armáda záložní nemocnici postavila kvůli podzimnímu zhoršování situace ve zdravotnických zařízeních. Polní nemocnice sídlí v halách letňanského výstaviště a postarat by se v případě potřeby mohla až o 500 pacientů.

Pacienti na doléčení i ti, kteří se nemohu vrátit domů

Podle dřívějších informací mohla být využívána pro následnou péči, umístěni by v ní tak byli pacienti s covidem-19 na doléčení. Sloužila by také pro pacienty, kteří se kvůli karanténě zatím nemohou vrátit domů nebo třeba do domovů důchodců.

Podle původních plánů by na místě byli nasazeni především vojenští lékaři a zdravotníci. Ty by armáda v případě potřeby stáhla z jiných nemocnic.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Kostík

Štítky ČR, vláda, koronavirus, nemocnice, polní nemocnice, Letňany, Vladimír Černý, Jan Blatný, ANO 2011, Brno, pacient

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Polní nemocnici v Letňanech, která nebyla nikdy využita, čeká zbourání  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.